Logo leiderdorpsweekblad.nl
De vleugel met de gulle gevers en bestuursleden van St. MOL. | Foto: PR
De vleugel met de gulle gevers en bestuursleden van St. MOL. | Foto: PR (Foto: PR)

Stichting MOL dolgelukkig met vleugel

De Stichting Muziekonderwijs Leiderdorp (MOL) heeft sinds zondag 24 november een heuse vleugel. Dat dankzij een donatie van familie Bakels.

Stichting MOL wilde al veel langer een vleugel aanschaffen voor de gevorderde leerlingen. Tot nu toe was dit echter een utopie voor de muziekschool die louter gefinancierd wordt door de cursusgelden van de leerlingen en de inzet van vrijwillige krachten. Tot de familie Bakels een bericht uitdeed dat zij hun mooie Bechstein vleugel wilden schenken aan een organisatie met een maatschappelijk belang. Stichting MOL bleek aan de voorwaarden te voldoen en was zo gelukkig de vleugel te mogen ontvangen. Een kleine revisie was nodig, die kon worden uitgevoerd met financiële hulp van het H.L. Druckersfonds.

Met een feestelijke presentatie, een lezing door Niels de Jonge en pianospel door cursist Storm Diephuis (Prokoffieff ) en pianocent piano lichte muziek, Michel Ristenpatt (eigen werk) werd de vleugel zondag officieel in gebruik genomen.

Met deze activiteit werd tevens de WorkshopWeek ingeluid. Nog tot en met zaterdag 30 november kunnen belangstellenden deelnemen aan verschillende muzikale activiteiten voor jong en oud, beginners en gevorderden. Het programma is te vinden op www.muziekonderwijs-leiderdorp.nl.

Meer berichten