Logo leiderdorpsweekblad.nl
Grote drukte op vrijdagavond, kort na de opening van de 28ste boekenmarkt. | Foto: J.P. Kranenburg
Grote drukte op vrijdagavond, kort na de opening van de 28ste boekenmarkt. | Foto: J.P. Kranenburg (Foto: J.P. Kranenburg)
Maatschappelijk

Recordopbrengst boekenmarkt

De 28ste boekenmarkt in de Scheppingskerk, op 22 en 23 november, heeft opnieuw een recordbedrag opgeleverd. Na een paar dagen handel stond de teller zaterdagmiddag op 10.253 euro, waarmee de Protestantse Gemeente Leiderdorp voor het eerst de magische 10.000 euro-grens doorbrak.

Geld is belangrijk bij de boekenmarkt die de kerk elk half jaar organiseert, al was het maar omdat er een goed doel is gekoppeld aan het drukbezochte evenement. In dit geval is dat een project in het buitenland, legt organisator Hans Kapteyn uit. "Een kwart van de opbrengst van deze boekenmarkt is bestemd voor het Salvation Centre Cambodia. Dat zet zich in voor kwetsbare kinderen in de grote steden van Cambodia.''

Na de heugelijke mededeling over de recordopbrengst heeft Kapteyn nog meer te melden. Tevreden vertelt hij de tientallen vrijwilligers in de koffieruimte van de kerk dat er deze zaterdag nog een record is gebroken: nooit eerder is de kerkzaal zo snel opgeruimd en in orde gemaakt voor de viering van zondag. Gezelligheid en saamhorigheid, zo valt uit Kapteyns woorden op te maken, zijn de pijlers waarop de halfjaarlijkse boekenmarkt rust.

De 29ste boekenmarkt vindt plaats op vrijdag 15 en zaterdag 16 mei 2020.

Meer berichten