Logo leiderdorpsweekblad.nl
De bibliotheek in De Sterrentuin.
De bibliotheek in De Sterrentuin. (Foto: J.P.Kranenburg)

Bibliotheek vanaf 16 december drie weken dicht

De Sterrentuin in Leiderdorp wordt in 2020 verbouwd. Daarom verhuist BplusC Bibliotheek Leiderdorp tijdelijk naar gebouw De Werf aan de Simon Smitweg 9 (naast de brandweerkazerne). Om deze verhuizing voor te bereiden, is de bibliotheek vanaf maandag 16 december drie weken gesloten. Op maandag 6 januari opent de tijdelijke bibliotheek in De Werf.

Tijdens de verhuisperiode (16 december tot en met 5 januari) mogen bibliotheekleden geleende boeken langer houden en ontstaan er geen boetes. Ze kunnen in deze periode terecht in een van de andere bibliotheken van BplusC in Leiden.

Bij De Werf is voldoende parkeergelegenheid voor auto's en fietsen. De locatie is met buslijn 183 en 56 goed te bereiken (bushalte Leythenrode ligt op 2 minuten loopafstand) en het gebouw is ook rolstoeltoegankelijk. De nieuwe locatie heeft dezelfde openingstijden en biedt dezelfde activiteiten, zoals voorlezen, Klik & Tik, het Taalcafé en het Digitaal spreekuur. Daarnaast zijn er studie- en werkplekken.

De verwachting is dat de verbouwing van De Sterrentuin ongeveer een jaar gaat duren. Daarna keert de bibliotheek weer terug naar het gebouw aan de Van Diepeningenlaan. Op www.BplusC.nl/in-leiderdorp is actuele informatie over de verhuizing te vinden.

Meer berichten