Madieke Zaad, hier ingeklemd tussen twee tegenstanders, speelde een glansrol met één goal en vier assists. Foto: Gert Jan van Heyningen

RCL vrouwen halen flink uit

Sport

RCL haalde zaterdag op eigen terrein flink uit tegen Reiger Boys. Na een 3-1 stand bij rust werd het 5-1 en pakte het team de tweede plek in de Hoofdklasse Vrouwen.

Tekst en foto: Gert Jan van Heyningen

Collectief werd met souplesse strijd geleverd in een technisch hoogstand en aantrekkelijk duel. Volgens coach John van der Meer zit de ploeg nog steeds in een opbouwfase dus de trouwe supporters kunnen nog meer verwachten.

Op het in slechte staat verkerende hoofdveld van de Bloemerd werd het duel tussen RCL en Reiger Boys gespeeld. Romy Siera werkte in de derde minuut Nikki Rensen van Reiger Boys in de zestien tegen de mat. Aanvoerster Amy Visser nam haar verantwoordelijkheid en schoot vanaf elf meter de ploeg uit Heerhugowaard op voorsprong.

Overtuigend

Drie minuten later was de stand alweer in evenwicht. Madieke Zaad gaf op volle snelheid een pass op de inkomende Lea Luzolo die de gelijkmaker scoorde. RCL overtuigde op alle fronten en creëerde meer mogelijkheden terwijl de achterhoede de gaten dichtliep.

In de 23e minuut kwam RCL op voorsprong. Madieke Zaad speelde zich keurig tussen twee verdedigsters op wilskracht en techniek vrij om vervolgens het leer in het net te schieten. Eén minuut later werd het zelfs 3-1 voor RCL. De pass van Madieke Zaad op Claudia Owel die uit een bijkans onmogelijke hoek raak schoot.

Hoog tempo

In de tweede helft wilde de ploeg van coach John van der Meer duidelijk meer afstand nemen. In hoog tempo werd de bal rondgespeeld en had RCL de regie volledig in handen. Jill Sanrodji, Claudia Owel en Lea Luzolo kregen mogelijkheden om van te smullen. In de 63e minuut had Jill Sanrodji moeten scoren maar dat werd voorkomen door opnieuw een prima redding van sluitpost Dionne Vasmeer. Reiger Boys probeerde het wel maar kwam aanvallend tekort. Vijf minuten voor het einde werd het 4-1. De opbouw en pass waren van Madieke Zaad waarna op Jill Sanrodji met slim lobje doelvrouw Dionne Vasmeer passeerde. In de allerlaatste minuut was daar opnieuw Madieke Zaad met een opvallende crosspass. Daar profiteerde Yara Haasnoot van; zij bepaalde de eindstand van dit levendige en aantrekkelijke duel op 5-1.

Enthousiasme

Na afloop glunderde coach John van der Meer van oor tot oor. Hij complimenteerde vol trots zijn meiden en de technische en medische staf. Niet alleen met het resultaat maar ook met de enorme dosis strijdlust die het team liet zien. "Er is met groot enthousiasme collectief strijd geleverd en dat voelt goed. Wij zitten op de goede route met de juiste drive en groeien nog steeds", aldus een stralende Van der Meer.

Zaterdag strijdt RCL op de Bloemerd om de koppositie in de Hoofdklasse. Tegenstander is dan SC Stiens uit Friesland. Aanvang 14.30 uur.

De slimme Jill Sanrodji op snelheid vorbij Michelle Knopp. Scoort in de tweede helft met een schiterend lobje de 4-1 voor RCL.
Claudia Owel omspeelt doelvrouw Dionne Vasmeer en scoort uit een onmogelijke hoek de 3-1 voor RCL.
Lea Luzolo  scoort voor RCL te gelijkmaker.