Logo leiderdorpsweekblad.nl
Ook dit jaar stopt Sinterklaas tijdens zijn rondrit door het dorp om op winkelcentrum Santhorst jonge Leiderdorpers te woord te staan.
Ook dit jaar stopt Sinterklaas tijdens zijn rondrit door het dorp om op winkelcentrum Santhorst jonge Leiderdorpers te woord te staan. (Foto: Johan Kranenburg)
Evenement

Hij komt, hij komt!

Morgen,  zaterdag 16 november, komt de pakjesboot met de goedheiligman en heel veel Pieten aan boord aan in Leiderdorp. Rond 10.00 uur meert de boot af aan de Ockenrode, ter hoogte van de Tollenaersingel.

Daar zal burgemeester Laila Driessen Sinterklaas welkom heten. Aan boord zullen ook de groepen 1, 2, en 3 van de School Kastanjelaan zijn, die eerder die ochtend de grote kindervriend tegemoet zijn gevaren. Sinterklaas rekent er natuurlijk op dat er heel veel kinderen met hun ouders op de kade staan om hem op te wachten. Zij hoeven zich niet te vervelen want muziekpieten van Tamarco en andere bands zorgen voor muzikaal vermaak.

Na het welkomstwoord van de burgemeester schudden Sinterklaas en zijn Pieten vele kinderhandjes en delen pepernoten uit. Daarna stapt de Sint in een open koets voor een rondtocht door het dorp met stops bij de Oranjegalerij en winkelcentrum Santhorst. Eindpunt is winkelcentrum Winkelhof. Voordat de Sint daar arriveert, is op het Hemaplein een leuk voorprogramma te zien.

Route en tijden rondrit (tijden onder voorbehoud):

Eerste etappe (start 10.50 uur): Ockenrode-Hoofdstraat-Irenestraat-Frederik Hendrikplein-winkelcentrum Oranjegalerij (aankomst 11.00 uur).

Tweede etappe (start 11.30 uur): winkelcentrum Oranjegalerij-Frederik Hendrikplein–Irenestraat–Mauritssingel–Ericalaan–Accacialaan-Kom van Aaiweg–Essenpark–Hoogmadeseweg–Simon Smitweg-gemeentehuis (aankomst 12.00 uur).

Derde etappe (start 13.00 uur): Simon Smitweg-Persant Snoepweg-Van Diepeningenlaan-winkelcentrum Santhorst. (aankomst 13.15 uur).

Vierde etappe (start ca. 14.00 uur): winkelcentrum Santhorst-Laan van Berendrecht-Winkelhof (aankomst 14.10 uur). Sinterklaas is tot 16.00 uur aanwezig op het Hemaplein.

De intocht van Sinterklaas in Leiderdorp wordt mede mogelijk gemaakt door winkelcentrum Winkelhof, AH en Dirk Winkelhof, winkelcentrum Santhorst, AH Santhorst, Oranjegalerij, Leiderdorpse Ondernemers Vereniging, gemeente Leiderdorp, Stichting Vrienden het Oude Dorp, Unity FM, de Leiderdorpse Reddingsbrigade, EHBO Leiderdorp, brandweer en politie Hollands-Midden, muziekvereniging Tamarco, Uitgeverij Verhagen en heel veel vrijwilligers.

Meer berichten