Logo leiderdorpsweekblad.nl
V.l.n.r. Chrétien Mommers van Rijnhart Wonen, wethouder Willem Joosten en Jeroen van Eikeren van Lidl. | Foto: PR
V.l.n.r. Chrétien Mommers van Rijnhart Wonen, wethouder Willem Joosten en Jeroen van Eikeren van Lidl. | Foto: PR (Foto: PR )
woningbouw

Projectpartners onthullen bouwbord op Amaliaplein

Directeur-bestuurder Chrétien Mommers van woningcorporatie Rijnhart Wonen, wethouder Willem Joosten en Jeroen van Eikeren van Lidl Nederland hebben maandag 11 november gezamenlijk het bouwbord voor de nieuwbouw aan het Amaliaplein in Leiderdorp onthuld.

Op het terrein tussen de Willem-Alexanderlaan, Ericalaan en Hoogmadeseweg komen 21 sociale huurwoningen en een nieuwe Lidl supermarkt. De gemeente Leiderdorp, Lidl en Rijnhart Wonen hebben de handen ineengeslagen om deze unieke ontwikkeling mogelijk te maken. Partijen zijn er op deze manier in geslaagd invulling te geven aan de belangrijke maatschappelijke opgave zoveel mogelijk betaalbare woningen in de gemeente Leiderdorp te realiseren.

Jaren 30 uitstraling

Door slim te kijken naar het ontwerp en stedenbouwkundige inpassing is het zelfs gelukt om in plaats van de oorspronkelijk geplande 15, in totaal 21 sociale huurwoningen te realiseren. De woningen, die naar verwachting halverwege 2020 worden opgeleverd, krijgen een jaren 30 uitstraling. Ze worden worden aangeboden via www.hureninhollandrijnland.nl.

Parkeerdek

Aannemer van Zanten Bouw B.V. uit Vlaardingen bouwt op het terrein ook de supermarkt van Lidl. De planning is dat deze in het tweede kwartaal van 2020 wordt geopend. De winkel aan het Amaliaplein is makkelijk te bereiken en parkeren ikan op het ruime parkeerterrein en op het parkeerdek van Lidl.

De gemeente zal zorg dragen voor de herinrichting van het openbaar gebied op en rondom het Amaliaplein. Zo wordt het parkeerterrein voor het zwembad de Does opnieuw ingericht. Er komt ruimte voor een basketbalveld en nieuwe speelvoorzieningen voor de jeugd. Daarnaast zorgt de gemeente ervoor dat het parkeerterrein klantvriendelijk zal worden ingericht voor zowel bezoekers van het zwembad als voor bezoekers van de supermarkt.

Duurzaam

Zowel de woningen als de winkel worden duurzaam gebouwd. De winkel krijgt geen aardgasaansluiting. Niet alleen het dak van de winkel maar ook de woningen worden voorzien van zonnepanelen.

Meer berichten