Logo leiderdorpsweekblad.nl
De startbijeenkomst van de tweede Job Buddy groep in januari 2017. Astrid Selier staat tweede van rechts. | Archieffoto: Johan Kranenburg
De startbijeenkomst van de tweede Job Buddy groep in januari 2017. Astrid Selier staat tweede van rechts. | Archieffoto: Johan Kranenburg
Maatschappelijk

Job Buddy stopt per 1 januari 2020

Job Buddy Leiderdorp, een stichting die zich inzet om Leiderdorpse werkzoekenden aan werk te helpen, stopt ermee op 1 januari 2020. De reden is in feite positief: door de aantrekkende economie zijn er te weinig werkzoekenden om de steungroepen vol te krijgen.

Job Buddy is in 2016 gestart door Astrid Selier en René van Giezen met steun van de gemeente Leiderdorp en de Leiderdorpse ondernemersvereniging. Het idee was om werkzoekenden te koppelen aan een vrijwilliger, een buddy, die hen ondersteunt bij het vinden van een baan. Job Buddy hielp bovendien door het aanbieden van trainingen: sollicitatietrainingen voor de werkzoekenden en coaching trainingen voor de buddy's. Dankzij het grote netwerk van lokale ondernemers dat Job Buddy heeft opgebouwd, lukte het om vele werkzoekenden weer aan een baan te helpen. Ook het sociale netwerk dat Job Buddy bood, met onder meer een maandelijkse borrel in Brasserie Park, bleek belangrijk.  

Maar de tijden zijn veranderd. Waar het bij de start van Job Buddy nog lastig was werk te vinden, hebben bedrijven nu juist moeite om aan genoeg werknemers te komen. Een gevolg daarvan is dat het aantal aanmeldingen van werkzoekenden voor Job Buddy gekelderd is. Het bestuur van Job Buddy is dan ook van mening dat de stichting in 2020 geen bestaansrecht heeft.

Astrid Selier schreef een maandelijkse rubriek voor het Leiderdorps Weekblad waarin ze de lezers bijpraatte over de activiteiten van Job Buddy en zowel werkzoekers als werkgevers tips gaf. In de krant van 6 november verschijnt haar laatste rubriek waarin ze terugkijkt op de afgelopen drie jaar en uitleg geeft over het besluit om te stoppen met de stichting Job Buddy Leiderdorp.  

Meer berichten