Logo leiderdorpsweekblad.nl
Maatschappelijk

Potjes geld van Incluzio voor buurtinitiatieven

Welzijnsorganisatie Incluzio Leiderdorp stelt potjes met geld beschikbaar voor Leiderdorpers met gouden ideeën voor hun eigen buurt. Initiatieven om het welzijn voor buurtbewoners te vergroten, eenzaamheid tegen te gaan of een buurtnetwerk op te zetten, komen in aanmerking. Incluzio doet hierbij een oproep om vooral aanvragen in te dienen voor langdurige buurtinitiatieven.

Incluzio wil de inzet van bewoners in de eigen buurt vergroten en versterken. "De resultaten van de tweejaarlijkse inwonersenquête laat zien dat Leiderdorpers minder bij hun buurt betrokken zijn dan enkele jaren geleden. Maar er wonen ook veel bewoners die wat voor elkaar over hebben. We merken dat aan de vele vrijwilligers die zich afgelopen maanden bij ons hebben aangemeld en aan de bewoners die al bij ons aan hebben geklopt met een idee voor hun buurt", volgens Robert van Egmond, buurtcoach bij Incluzio Leiderdorp.

€ 1.500 per jaar voor langdurige initiatieven

Voor langdurige buurtinitiatieven kan een bedrag tot € 1500 euro per jaar aangevraagd worden. Een voorbeeld is de Ruilwinkel. Deze is wekelijks geopend voor buurtbewoners die spullen willen ruilen of gewoon gezellig langs komen voor een praatje en een kop koffie.

€ 100 voor eenmalige buurtinitiatieven

Voor eenmalige buurtinitiatieven stelt Incluzio maximaal € 100 euro beschikbaar. Denk dan bijvoorbeeld aan een straatfeest, burendag of buitenspeeldag. Voorwaarde is dat alle buurtbewoners worden uitgenodigd.

Via www.incluzioleiderdorp.nl/buurtinitiatief kan een aanvraag worden ingediend.

Meer berichten