Logo leiderdorpsweekblad.nl
V.l.n.r. Peter de Ligt en Erik Kopp van de Lions Club Leiderdorp en voorzitter Wim Bos van de Rijnlandse Molenstichting. Op de achtergrond de Munnikkenmolen in het Leiderdorpse Weteringpark.
V.l.n.r. Peter de Ligt en Erik Kopp van de Lions Club Leiderdorp en voorzitter Wim Bos van de Rijnlandse Molenstichting. Op de achtergrond de Munnikkenmolen in het Leiderdorpse Weteringpark. (Foto: Johan Kranenburg)
Maatschappelijk

€ 750 van Lions voor Molenstichting

De eerste Elf molenfietstocht die de Lions Club Leiderdorp organiseerde op 6 juli heeft 750 euro opgebracht. Lions Erik Kopp en Peter de Ligt overhandigden maandagochtend 28 oktober een cheque met dat bedrag aan voorzitter Wim Bos van de Rijnlandse Molenstichting. Het geld wordt gebruikt voor de financiering van informatiepanelen bij de Munnikken- en Meerburgermolen.

Geld genereren voor het goede doel was zeker niet de enige reden voor de benefietfietstocht, vertelt De Ligt. "We willen ook leuke dingen doen voor de Leiderdorpers." Kopp, behalve Lion ook molenaar van de Munnikkenmolen, voegt er een derde reden aan toe: interesse wekken voor de molens in de regio. Met de eerste Elf molenfietstocht, die 250 deelnemers trok, zijn die drie doelen bereikt.

In 2020 komt er zeker een tweede editie, belooft Kopp, met een nieuwe route langs andere molens en ten bate van een ander goed doel.

Meer berichten