Op de voorgrond rechts doelpuntenmaker Roy Weenink. Mitchell de Kroon komt aanstormen. Foto: Johan Kranenburg

Toch nog punt voor RCL op complete offday

Sport

Na het goede spel van de mannen van RCL vorige week tegen Valken'68, viel het gewoon tegen wat ze zaterdag lieten zien tegen Te Werve. Op de eigen Bloemerd hadden de Leiderdorpers een complete offday, waarin ze vooral in de eerste helft ontstellend zwak voor de dag kwamen. Dat de gastheren nog een punt aan het duel overhielden, was te danken aan Te Werve, dat weigerde om handenvol kansen te verzilveren. Het werd 1-1 maar als het scorebord na afloop 1-5 of 2-6 had aangegeven had daar niemand van opgekeken. "Het punt koesteren en de wedstrijd maar gauw vergeten'', merkte RCL-voorzitter Dick van der Bijl droogjes op na afloop.

De openingsminuten waren nog wel voor de roodwitten. Bij Thom Wijnalda ontbrak de controle om doeltreffend af te ronden. Kort daarna kwam al de eerste waarschuwing van de ploeg van trainer Huib van Oostrom Soede. De alert keepende Matthijs Poelman voorkwam een vroege achterstand. De technisch vaardige Rijswijkers deelden vervolgens de lakens uit. De thuisploeg had geluk dat twee uitgelezen kansen in het eerste kwartier niet omgezet werden in doelpunten.

Van alles mis

Aan de kant van RCL ging van alles mis. Te vaak de lange bal spelend, die meer buiten het speelveld belandde dan bij een medespeler, was meer regel dan uitzondering. Daarnaast kampen te Leiderdorpers met misverstanden, slordige passing, verkeerde keuzes en het ontbreken van een gezonde portie agressiviteit . Toch waren er ook wat kansen voor de Bloemerdploeg. Zo had Roy Weenink de openingstreffer op zijn schoen, na een van de weinig goed lopende aanvallen van de roodwitten. Tot aan de veertigste minuut ontsnapte de ploeg van trainer Soekhai alweer een aantal malen aan een doelpunt. De fraaie treffer van de bezoekers in de veertigste minuut was een magere afspiegeling van de krachtsverhouding in het eerste bedrijf.

Met de wissel Stijn Rietbroek - vorige week nog tweemaal scorend - voor Ewoud Kroneman moest de achterstand weggewerkt worden. De Leiderdorpers herstelden zich van de belabberde eerste helft en kregen meer grip op de wedstrijd. Toch kon niet worden verhinderd dat de beste kansen weer voor de gasten waren. De krappe 0-1 hield de thuisploeg nog steeds in de wedstrijd. Met het inbrengen van de jeugdige Jarne Kanbier - pas 16 jaar - en een ontketend slotoffensief, kwam het falen in de afwerking de bezoekers duur te staan. Het zou Weenink uiteindelijk een zorg zijn. Met een fantastische trap krulde de ex-WVC speler de bal in de kruising (1-1).

Spannende slotfase

In de hectische slotfase was het nog smullen. Beide ploegen konden de zege naar zich toe trekken. Eerst kregen de bezoekers nog twee dotjes en in de allerlaatste minuut was het Wijnalda die vergat zijn ploeg de niet verdiende drie punten te bezorgen.

Weenink, die zijn ploeg met zijn fraaie treffer alsnog een punt leverde, was niet mals in de kritiek op de ploeg en zichzelf. "Het liep voor geen meter bij ons en we mogen blij zijn met het gelijkspel. We werden door die gasten snel vastgezet en kwamen daardoor totaal niet in ons spel. We speelden ook veel te snel de lange bal die zelden aankwamen bij de juiste spelers. Gelukkig is de schade meegevallen."

Bron: Leidenamateurvoetbal.nl