Afbeelding

Alecto kan weer lachen

Sport

De mannen van Alecto kwamen zondag in Breda met een brede glimlach het veld af. Na een wat moeizame start hadden ze hun gastheren verslagen met 3-4.

De Leiderdorpse hockeyers begonnen niet scherp genoeg en kwamen snel met 2-0 achter. Maar het spelbeeld kantelde totaal in het tweede kwart. Na een mooie aanval belandde de bal bij Dominique van Nieuwenhuize die verwoestend uithaalde met zijn backhand en de aansluitingstreffer scoorde.

De gelijkmaker kwam niet veel later. Freek Hehewerth gaf vanuit een corner een fraaie pass op Van Nieuwenhuize die de bal gedecideerd achter de keeper schoot. Voor de rust werd het zelfs nog 2-3. Na slecht uitverdedigen voor Breda belandde de bal voor de backhand van Bengt Coorens die makkelijk kon binnentikken.

Na de thee kwam Breda sterk terug en leek Alecto de grip weer even te verliezen. Totdat Quintus Rischen na een mooie actie de bal afleverde aan Jesse Huisman die niet aarzelde en afdrukte voor de 2-4, een echte spitsengoal.

Het laatste kwart werd nog even spannend door een gele kaart en een goal van de gastheren maar Alecto hield stand en kon de volle drie punten mee terug nemen naar De Bloemerd.

Volgende week speelt Alecto opnieuw in Breda, dit keer tegen Push.