Logo leiderdorpsweekblad.nl
Willem Joosten (wethouder Leiderdorp), Chrétien Mommers (Rijnhart Wonen), Sven Wennekes (Ballast Nedam West), en Dennis Wedding (Amvest) met een miniatuur bouwbord.
Willem Joosten (wethouder Leiderdorp), Chrétien Mommers (Rijnhart Wonen), Sven Wennekes (Ballast Nedam West), en Dennis Wedding (Amvest) met een miniatuur bouwbord. (Foto: Buro JP)
woningbouw

Bouw 98 woningen op Driemasterlocatie van start

Op dinsdag 15 oktober gaven wethouder Willem Joosten, Sven Wennekes van bouwer Ballast Nedam West, directeur Chrétien Mommers van woningcorporatie Rijnhart Wonen en Dennis Wedding van vastgoedbedrijf Amvest gezamenlijk het officiële startsein voor de bouw van 98 nieuwe huurwoningen in twee appartementengebouwen op de Driemasterlocatie in Leiderdorp.

In Brasserie het Park werden onder toeziend oog van een groot aantal belangstellenden zes miniatuur bouwborden symbolisch onthuld en overhandigd aan de betrokken partijen.Woensdag 16 oktober werd er op de bouwplaats gestart met het eerste heiwerk.

De voorbereiding was grondig en langdurig maar nu is op het bouwterrein op hoek van de Engelendaal en Vronkenlaan  dan eindelijk de eerste paal in de grond gegaan. "Dit is een bouwproject met vooraf geen bezwaren. We gaan er met elkaar iets moois van maken en woningen realiseren", aldus Willem Joosten.

Twee woongebouwen

Het gezamenlijke bouwproject is door Ballast Nedam West uit Capelle aan den IJssel samen uitgewerkt met architect INBO uit Amsterdam, constructeur TWP uit Zwijndrecht en installatie-adviseur KVMC uit Dordrecht. Op de voormalige plek van basisschool De Driemaster komen nu twee woongebouwen genaamd De Jonker en De Ridder. Elk woongebouw biedt ruimte aan 49 huurwoningen van verschillend formaat met hun eigen inpandige bergingen en volgens de laatste standaarden op het gebied van veiligheid en duurzaamheid. De oplevering van de woningen zal medio 2021 zijn. De gebouwen worden voorzien van hoogwaardige isolatie, een slim gekozen installatie en een aansluiting van de woningen op de stadswarmte van NUON/Vattenfall. De woningen zijn gasloos uitgevoerd. Daarnaast wordt het dak van beide gebouwen voorzien van zonnepanelen ten behoeve van de algemene voorzieningen van de gebouwen.

Het gebouw De Jonker is eigendom van Rijnhart Wonen. Deze sociale huurwoningen worden aangeboden via het regionale woningtoewijzingssysteem 'hureninhollandrijnland.nl'. Het gebouw De Ridder is van Amvest. De 49 huurwoningen in De Ridder vallen in de vrije sector. Dennis Wedding, Portfolio Manager Amvest, meldde dinsdag dat het streven is een deel van de woningen met voorrang toe te wijzen aan mensen die een sociale woning achterlaten.
Voor de vrije sector huurwoningen kunnen belangstellenden zich inschrijven via de website 'hureninderidder.nl'


 


 

Meer berichten