Logo leiderdorpsweekblad.nl
Drukte tijdens de inloopavond waarbij het schetsplan voor de Menswordinglocatie bekeken kon worden.
Drukte tijdens de inloopavond waarbij het schetsplan voor de Menswordinglocatie bekeken kon worden. (Foto: J.P. Kranenburg)
woningbouw

Overwegend positieve reacties op nieuw schetsplan voor Menswordinglocatie

Het gebouw is wat compacter geworden, parkeren voor de bewoners gebeurt nu grotendeels op eigen terrein en op het Heelblaadjespad wordt het fietsverkeer beter gescheiden van het autoverkeer. In het aangepaste schetsplan voor het appartementencomplex op de plek van het voormalige Leiderdorpse kerkgebouw De Menswording is projectontwikkelaar Pluis Participatie Groep BV  tegemoet gekomen aan een aantal bezwaren van omwonenden. Het nieuwe plan (klik hier voor een video-impressie) kreeg overwegend positieve reacties tijdens de drukbezochte inloopavond in De Menswording op woensdag 16 oktober.   

Ten opzichte van het schetsplan dat in november vorig jaar werd gepresenteerd is het nodige veranderd.  Het gebouw is qua grondoppervlakte iets kleiner geworden; aan de zuidkant is er een flinke punt af gegaan.  De binnentuin is opgeofferd voor parkeerruimte. Daardoor zijn er op het Heelblaadjespad, voor de ingang van het complex, minder parkeerplekken nodig die allemaal aan de overkant van de straat zijn gesitueerd.  Aan de kant van het appartementengebouw wordt fietsers op een brede, verhoogde stoep annex fietspad geleid, zodat  langzaam en snelverkeer gescheiden zijn (klik hier voor een video-impressie).

Wel is het laagste deel van het gebouw nu opgetrokken van twee naar drie woonlagen. Het hoogste deel blijft vier woonlagen. In totaal is er nu plek voor 19 appartementen, dat waren er 21. De grootte varieert van een kleine 100 vierkante meter tot een penthouse van 215 vierkante meter.

De projectontwikkelaar hoeft niet bang te zijn dat hij blijft zitten met de appartementen; al zeker honderd Leiderdorpers, vooral ouderen, hebben hun naam gezet op een lijst met geïnteresseerden.   

De buurtkamer van zo'n 80 vierkante meter die in het oude schetsplan stond ingetekend, is nu niet direct herkenbaar. Maar architect Oscar de Blanken van architectenbureau Van Manen verzekert dat die mogelijkheid tot een buurtkamer nog steeds bestaat. "Tot op heden heeft er alleen nog niemand zich gemeld om hieraan een invulling te geven." Mocht dat alsnog gebeuren, meldt De Blanken, dan wordt één appartement ingewisseld tegen een buurtkamer.

Het schetsplan wordt aan de hand van de opmerkingen die op de inloopavond hier en daar nog wat aangepast. Het gaat dan vooral om kleine wijzigingen in de verkeersafwikkeling van auto's en fietsen en aanpassingen aan de gevel, laat De Blanken weten.

Meer berichten