Rens Vernij glijdt uit terwijl hij een voorzet geeft.
Rens Vernij glijdt uit terwijl hij een voorzet geeft. Foto: J.P. Kranenburg

Alecto laat teveel kansen liggen in rommelige wedstrijd

Sport

Alecto speelde zondag op eigen veld tegen Hilversum, een ploeg in de staart van de ranglijst. In de rommelige en drukke wedstrijd lukte het de Leiderdorpse hockeyers niet hun overwicht in doelpunten uit te drukken. Het werd 1-1.

De eerste helft speelde Alecto niet goed en wist te weinig kansen te creëren. Hilversum maakte daarvan gebruik en zette de gastheren in het tweede kwart op een 0-1 achterstand.

Na de rust kwam de thuisploeg gemotiveerd en vol goede moed uit de kleedmaker. De Leiderdorpers zetten nu volop druk wat resulteerde in een overvloed aan kansen. Het leverde niet genoeg op: alleen Quintus Rischen wist te scoren waarmee de stand gelijk getrokken werd (1-1). De score voor de thuisploeg had veel hoger moeten uitvallen; maar liefst zes strafcorners bleven onbenut.