Wethouder Angelique Beekhuizen (LPL) stapt per direct op | Leiderdorps Weekblad
Logo leiderdorpsweekblad.nl
Angelique Beekhuizen
Angelique Beekhuizen (Foto: Corrie van der Laan)

Wethouder Angelique Beekhuizen (LPL) stapt per direct op

Angelique Beekhuizen-Wesseling, sinds eind oktober 2016 wethouder namens de Lokale Partij Leiderdorp (LPL), heeft vandaag laten weten dat ze per direct haar functie neerlegt. "De reden hiervoor is dat ik een verschil van inzicht ervaar met de fractie van de LPL over de wijze waarop ik als wethouder van een lokale partij invulling geef aan het door mij gevoerde beleid", zo schrijft zij aan de gemeenteraad.

Beekhuizen was de afgelopen drie jaar als wethouder verantwoordelijk voor het sociaal domein, gezondheidszorg, onderwijs, wijkgericht werken en communicatie. Met name als het gaat over het sociaal domein had ze veel te maken met regionale samenwerking. En dat was lastig als wethouder van een lokale partij, zo geeft ze aan.

Maandagavond nog lukte het haar maar net om een meerderheid te krijgen voor het visiedocument  'Samen Sterk voor de Toekomst van de Jeugd(hulp)', waarin uitgangspunten worden vastgesteld voor de ontwikkeling van de jeugdhulp in de Leidse regio. Ze ondervond daarin tegenwerking van haar eigen fractie die zich aanvankelijk achter een amendement schaarde dat Beekhuizen sterk afraadde.

 Het Leiderdorpse college van burgemeester en wethouders betreurt haar vertrek en kijkt terug op een waardevolle samenwerking, zo laat een woordvoerder van de gemeente weten.  

Angelique Beekhuizen heeft de afgelopen jaren veel in gang gezet waarbij ze vooral focuste op de toekomst van het sociaal domein. Zij was ook verantwoordelijk voor de ontwikkeling naar één brede welzijnsorganisatie, Incluzio Leiderdorp, die in januari dit jaar van start is gegaan.

Beekhuizen zelf kijkt met trots en voldoening terug op wat ze in samenwerking met vele anderen tot nu toe heeft kunnen bereiken, zo schrijft ze. "lk zie dat inwoners, organisaties én de gemeente elkaar beter en sneller weten te vinden en kijk ernaar uit dat deze ontwikkeling zich verder voortzet. Dat wens ik Leiderdorp toe."

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225596&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=leiderdorpsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=235" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=leiderdorpsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=235" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>