Lions verzamelen vreemd en oud geld voor staaroperaties in derdewereldlanden | Leiderdorps Weekblad
Logo leiderdorpsweekblad.nl
Lions Peter de Ligt (links) en Remco Filippo doen het eerste papiergeld in de verzamelzuil. | Foto: J.P. Kranenburg
Lions Peter de Ligt (links) en Remco Filippo doen het eerste papiergeld in de verzamelzuil. | Foto: J.P. Kranenburg (Foto: J.P. Kranenburg)

Lions verzamelen vreemd en oud geld voor staaroperaties in derdewereldlanden

Sinds dinsdagochtend staat er een verzamelzuil voor vreemd en oud en geld bij Foto Filippo in de Winkelhof te Leiderdorp. De leden van de Lionsclub Leiderdorp houden op deze manier een inzameling van munten en papiergeld uit de hele wereld. Doel is fondsen bij elkaar te krijgen voor staaroperaties in derdewereldlanden.

Elke Nederlander heeft wel vreemde en oud geld in de keukenla liggen en weet niet goed wat er mee te doen. Via de verzamelzuil kan er een zinvolle bestemming aan gegeven worden. De Lions zijn via hun netwerk in staat om munten en papiergeld uit de hele wereld om te zetten in euro's. Oud geld dat door nationale banken niet meer wordt ingewisseld, wordt op veilingen aan de hoogst biedende verzamelaar verkocht.

De besteding gaat volgens het 'Robin Hood' principe: rijken betalen voor armen. Elke € 10 van de actie verhoogt Wilde Ganzen tot € 15. Dat bedrag gaat naar oogklinieken in derdewereldlanden waar een staaroperatie € 30 kost. Rijken betalen € 15 boven de kostprijs. Met de Lions-bijdrage van €15 heeft de kliniek dan €30 om een arme blinde gratis te opereren. Een indrukwekkende film over een oogkamp in de Himalaya staat op www.vreemdenoudgeld.nl

De Lionsclub Leiderdorp is een van de meer dan vijftig clubs in Nederland die aan de actie deelneemt. Jaarlijks wordt ruim € 100.000 bijeengebracht, goed voor ruim 6000 oogoperaties.

Alle Lions zijn onbetaalde vrijwilligers en bij hen blijft er dus nooit iets aan de strijkstok hangen. Daarom werd de charitatieve tak van de Lions tot de beste Niet Gouvernementele Organisatie (NGO) ter wereld uitgeroepen. Met 1.4 miljoen Lions in 205 landen, zijn de Lions de grootste serviceclub en beste NGO in de wereld.


Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225596&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=leiderdorpsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=235" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=leiderdorpsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=235" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>