Parkeergarage Winkelhof na renovatie 's nachts gesloten | Leiderdorps Weekblad
Logo leiderdorpsweekblad.nl
De rolbaan naar het Hemaplein in Winkelhof.
De rolbaan naar het Hemaplein in Winkelhof. (Foto: Joni Israeli)

Parkeergarage Winkelhof na renovatie 's nachts gesloten

Dinsdag 1 oktober is gestart met renovatiewerkzaamheden aan de parkeergarage van winkelcentrum Winkelhof in Leiderdorp. De verouderde garage wordt in verschillende fases volledig vernieuwd. Als het werk klaar is, zal de garage voortaan 's nacht gesloten zijn. Dat in verband met de veiligheid.

De rijroute in de garage wordt verbeterd, onder meer door het  aanpassen van de inritten. In de garage komt duidelijk bewegwijzering voor auto's en voetgangers. Een aantal parkeerplaatsen krijgt een elektrische oplaadpunt. Zowel binnen als buiten de garage worden looproutes voor voetgangers aangebracht. De fietsenstallingen worden vernieuwd en de entrees naar het winkelcentrum worden verbeterd.

Verbetering veiligheid

Om de veiligheid van de parkeergarage te verbeteren wordt de vernieuwde garage gesloten gedurende de nacht. Voor bewoners van de bovengelegen woningen en bezoekers aan Sportcity en Franky's Bowling is het wel mogelijk om in de nacht de garage in of uit te rijden. Ook wordt de garage uitgerust met een modern camerasysteem.

Er wordt al nagedacht over het beter beveiligen van de parkeergarage sinds in in de nacht van 21 op 22 september 2016 een pyromaan een aantal auto's in brand stak. Niemand raakte gewond maar de appartementen boven de garage moesten ontruimd worden. Ook was de rook- en roetschade aan de winkels enorm.
 

Planning werkzaamheden

Vanaf 1 oktober tot 15 november 2019 wordt eerste fase van de werkzaamheden uitgevoerd. In deze periode is de in- en uitrit aan de Heinsiuslaan/Obool afgesloten. De garage blijft via de twee andere in- en uitritten bereikbaar. De vernieuwing van de parkeergarage wordt naar verwachting in de zomer van 2020 afgerond. De garage blijft tijdens de werkzaamheden altijd open en toegankelijk voor bezoekers.


Nieuwe toiletten
Ook de openbare toiletten bij de ingang van Dirk van den Broek worden flink gemoderniseerd. Naast de bekende dames- en herentoiletten bestaat de toiletgroep straks uit een family-kamer met complete baby verschoningsplek plus kinder- en volwassenentoilet en een MIVA-toilet (mindervaliden). De nieuwe toiletten zijn in november gereed.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225596&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=leiderdorpsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=235" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=leiderdorpsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=235" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>