Jill Sanrodji van RCL (links) komt niet voorbij Femke van der Burg van Berkel.
Jill Sanrodji van RCL (links) komt niet voorbij Femke van der Burg van Berkel. Foto: Gert Jan van Heyningen

RCL vrouwen vergeten te scoren

Sport

In Lansingerland tegen Berkel kregen de RCL vrouwen voldoende kansen in de eerste helft om ruimschoots afstand te nemen. De ploeg speelde degelijk en vol overtuiging. Het verzilveren was er echter niet bij. In de tweede helft waren de rollen omgekeerd en was Berkel de bovenliggende partij. Met een 1-1 eindstand werd wel het eerste punt binnengesleept maar liet het team er twee liggen.

Door: Gert Jan van Heyningen

RCL kampt nog met vele blessures. En die nemen alleen nog maar toe. Maar de overtuiging om te eerste winst te pakken straalde wel van de meiden af. Aanvoerster Lesley Landweer probeerde het een aantal keren van afstand en RCL had de touwtjes strak in handen.

Kansen op rij

De formatie van coach John van der Meer kreeg in die eerste helft voldoende mogelijkheden om ruimschoots afstand te nemen. Claudia Owel, Susanne Hoogenboom, Madieke Zaad, Robin Potters, Jill Sanrodji en Manon Heiliegers waren er heel dichtbij maar het lukte maar niet doel te treffen. Berkel had in die eerste helft slechts heel weinig in te brengen.

Tij gekeerd

In de tweede helft werd direct de aanval gezocht. Lesley Landweer gaf een pass breed op Kimberley van Delft. Die haalde van ruim 30 meter vernietigend uit en het leer verdween in de kruising. Het zette de Racing op een verdiende 0-1 voorsprong maar dat feest duurde slechts drie minuten. Voor Berkel scoorde Michelle Arbman de gelijkmaker. De rollen waren nu omgekeerd en Berkel troefde RCL af. Maar ook die voorwaartsen liepen zich vast op de solide verdediging van RCL met Kim Akerboom, Susanne Hoogenboom en Kimberley van Delft. Sluitpost Hannah van den Heuvel redde een aantal keren op prachtige wijze.

RCL kreeg nog wat kleine mogelijkheden met Jill Sanrodji en Claudia Owel maar de scherpte en geluk ontbrak. Het gevoel bleef dat RCL opnieuw meer verdiende dat dit schamele resultaat van slechts een enkel punt. Want de kansen op succes waren er wel degelijk.

Scorend vermogen

Na afloop was coach John van der Meer helder. "Inzet en werklust zijn optimaal maar het scorend vermogen liet ons, met name in de eerste helft, danig in de steek", aldus Van der Meer.

RCL speelt komende zaterdag op de Bloemerd tegen het Amsterdamse Wartburgia.

Robin Potters breekt een aantal keren gevaarlijk op links door maar mist ook het geluk om doeltreffend te zijn.
Susanne Hoogenboom van RCL wint het duel van Isabel Heinsbroek. Maar ook deze inzet treft geen helaas geen doel voor RCL.
Kimberley van Delft in een karaktervolle pose. Schoot van 30 meter afstand het leer in de kruising en zette de Racing op een 0-1 voorsprong.