Logo leiderdorpsweekblad.nl
Foto: PR
Gezondheid

'Dit is een mooi moment om te stoppen'

Louise van Rossum is 21 jaar en studente. Twee jaar geleden begon ze tijdens haar studie met roken en vanaf die tijd rookt ze ongeveer een pakje in de week, zo'n 24 stuks. Nu vindt ze het tijd om daarmee te stoppen. Louise doet mee met Stoptober. Zij gaat de uitdaging aan om de sigaretten voorgoed aan de kant te leggen.

Stoptober staat voor samen 28 dagen niet roken in oktober. Stoptober is een initiatief van GGD GHOR Nederland, KWF Kankerbestrijding, Hartstichting, Longfonds, Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), Trimbos-Instituut en Alliantie Nederland Rookvrij.

Stress weg

Louise is één van de trotse deelnemers. Zij gaat de uitdaging graag aan om de sigaretten te laten liggen. In ieder geval voor deze 28 dagen. Maar ze verwacht zeker dat ze het ook daarna zal gaan volhouden. Niet in de laatste plaats voor de kosten. "Ik heb als student minder dan 200 euro in de maand vrij te besteden. In september zijn mijn laatste twee examens. Dan is het klaar en is ook de stress daarvan weg. Ik vind het een mooi moment om te stoppen", zegt ze.

Vooral na het avondeten zal ze soms even door moeten bijten, dan is de 'trek' in een sigaret het grootst vindt ze. Louise is al wel op de goede weg. De laatste tijd rookt ze eigenlijk alleen nog op feestjes en rond stressvolle situaties. Zelf koopt ze al een tijdje geen sigaretten meer en dat is een goede eerste stap. Zij heeft er dus alle vertrouwen in om Stoptober tot een goed einde te brengen. Maar ook daarna verder te werken aan een betere gezondheid door te blijven stoppen met roken.

Doe mee!

Wil je haar volgen tijdens Stoptober? Like dan de Facebook- en Twitterpagina van de GGD Hollands Midden en help haar mee! Doe jij ook mee met Stoptober? De organisatoren dagen je graag uit! Lees er meer over op www.stoptober.nl, Download vanaf 26 september de speciale app of kijk op https://ggdhm.nl/thema-s/item/gezond-leven/stoppen-met-roken.

Meer berichten