Logo leiderdorpsweekblad.nl
Ondernemers

Martijn van Pelt nieuwe voorzitter VNO-NCW Rijnland

Martijn van Pelt
Martijn van Pelt (Foto: PR)

Tijdens het Miljoenenontbijt op 18 september heeft Martijn van Pelt de voorzittershamer van werkgeversorganisatie VNO-NCW Rijnland overgenomen van Jan Versteegh.

"Het is een eervolle taak om het voorzitterschap over te nemen van Jan Versteegh, voor wie ik groot respect heb", zegt Van Pelt, directeur-eigenaar van het ICT-bedrijf Interpulse. "Graag wil ik de regionale samenwerking in de belangenbehartiging verder versterken. Het is een uitdaging meer ondernemers hierbij te betrekken en hen te informeren en te inspireren. Dat laatste wil ik vooral doen door inhoudelijke bijeenkomsten bij collega-ondernemers te organiseren. Er zijn immers veel prachtige bedrijven en ondernemers in onze regio!"
Martijn van Pelt (42) studeerde informatica en begon al tijdens zijn studie in de periode 1995-2002 met ondernemen. Samen met studiegenoten ging hij aan de slag in de ICT-dienstverlening. Interpulse is het tweede bedrijf dat hij tijdens zijn studie in Leiden startte en het is inmiddels uitgegroeid tot een landelijk gerenommeerde onderneming. Naast de dagelijkse leiding van zijn bedrijf is Van Pelt altijd bestuurlijk actief geweest, waaronder in ondernemersvereniging BV Leiden en als voorzitter van Starterswedstijd LEF. Op dit moment is Van Pelt bestuurslid van VNO-NCW Bedrijfsleven Rijnland. Ook is hij coach van startende (student)ondernemers en zit hij in de organisatie van de regionale Ondernemersdag071.

Jan Versteegh
Jan Versteegh werd in 2004 lid van het bestuur van VNO-NCW Rijnland en was in de periode 2010 – 2019 voorzitter. Versteegh heeft met verve de belangen van de Leidse ondernemers behartigd met als mijlpalen de aanleg van de Rijnlandroute en het waarborgen van ruimte voor ondernemers op bedrijventerreinen (Convenant Bedrijventerreinen). Hij versterkte de lobbykracht van het bedrijfsleven door VNO NCW Rijnland met Bedrijfsleven Rijnland samen te laten gaan.

Meer berichten