Velocitas zette met onder andere Tom Glasbeek een sterke verdediging neer maar miste scherpte in de aanval. | Foto: Frans van Herwijnen Foto: Frans van Herwijnen

Velocitas komt tekort tegen Vriendenschaar

Sport

Velocitas heeft de tweede wedstrijd in de overgangsklasse niet weten te winnen. In de thuiswedstrijd tegen Vriendenschaar was een doelpuntloze fase uiteindelijk funest: de ploeg uit Hardinxveld won de onderlinge strijd met 16-19.

Velocitas startte scherp. Met de openingsscore voor de Leiderdorpers begonnen beide ploegen aan een helft die lange tijd geen overwicht kent. Debby Halvemaan maakte een mooi doelpunt en bracht de stand op 4-3.

Daarna nam Vriendenschaar het initiatief. Een paar goed uitgespeelde aanvallen en Velocitas keek ineens tegen een achterstand van 4-7 aan. De ploeg van Leo van den Bos bleef kalm en vocht zich terug tot 9-9. De tiende van de bezoekende ploeg viel vlak voor rust en was een hard gelach voor Velocitas.

Na rust pakte Velocitas in eerste instantie door. Twee snelle doelpunten zorgden voor een kleine voorsprong. De ploegen leken op te gaan voor een spannende tweede helft. Maar bij een achterstand van twee punten kwamt de doelpuntenproductie van de Leiderdorpers abrupt tot stilstand.

Het duurde uiteindelijk bijna twaalf minuten voordat de supporters weer konden juichen voor een doelpunt. Het verschil was toen al opgelopen naar drie in het voordeel van Vriendenschaar. Een mooie vrije bal van Ivar van Driel en een mooi schot van Nick van der Zee kwamen te laat; Vriendenschaar stevende af op een overwinning.

Velocitas speelde in de slotfase uiteindelijk het meest tegen zichzelf. De verdediging stond goed maar bij het afmaken van de kansen was Velocitas net te vaak ongelukkig. Ook de beslissingen van de scheidsrechter vielen vaker dan gemiddeld nadelig uit voor Velocitas. Mitchell de Boer kreeg zijn eerste gele kaart in meer dan twintig jaar korfbal gepresenteerd. De opmerking 'nou, leuk' werd door de arbiter als grensoverschrijdend gedrag bestempeld.

Velocitas verloor met 16-19 en moet na twee gespeelde wedstrijden nog wachten op de eerste punten. Of dat aankomende weken gaat gebeuren is nog maar de vraag: met uitduels tegen Nieuwekerk en GKV staan er een paar loodzware wedstrijden op het programma..