Logo leiderdorpsweekblad.nl

Paal voor Leiderdorpse stier wordt binnenkort verwijderd

De Stier van Theo van der Nahmer met paal voor zijn kop.
De Stier van Theo van der Nahmer met paal voor zijn kop. (Foto: Bram Zijger)

Het is een wat onhandige locatie. Een lange metalen paal is pal voor de kop van het beeld van de stier op de Leiderdorpsebrug, oftewel de Stierenburg, geplaatst. De aannemer is gevraagd de cameramast, want dat is het, weer te verwijderen, zo meldt een woordvoerder van de gemeente Leiderdorp die de eigenaar van de brug is.

De Leiderdorpsebrug is in de zomervakantie in opdracht van de gemeente ingrijpend gerenoveerd. Het werk is uitgevoerd door de provincie Zuid-Holland. De brug kan nu ook op afstand bediend worden. Om dat veilig te kunnen doen, is het noodzakelijk camera's te plaatsen die een goed en volledig beeld geven van de situatie op en rond de brug. Daarvoor moeten ze op exact de juiste posities komen te hangen. Een gespecialiseerd bureau heeft uitgezocht waar die plekken zijn. De uitkomst van dat onderzoek was dat er een cameramast pal voor de stier moest komen.

Het beeld De Stier van de gerenommeerde kunstenaar Theo van der Nahmer is in 1967 speciaal gemaakt voor de Leiderdorpsebrug. Het is een echte blikvanger in de gemeente. Typerend is dat de brug in de volksmond is omgedoopt tot Stierenbrug. Duidelijk is dat de paal hier niet kan blijven staan.

"Aan het bureau is gevraagd of dit echt de enige goede locatie voor de cameramast is of dat er nog alternatieve locaties zijn die binnen het eisenpakket vallen", aldus de gemeentewoordvoerder.

Meer berichten