Logo leiderdorpsweekblad.nl
Grote drukte tijdens de afsluiting van de Vriendenfeesten met Unity NL on Tour. | Foto: J.P. Kranenburg
Grote drukte tijdens de afsluiting van de Vriendenfeesten met Unity NL on Tour. | Foto: J.P. Kranenburg (Foto: J.P.Kranenburg)
Evenement

Vriendenfeesten waren weer top

De megagrote feesttent die de Stichting Vrienden van het Oude Dorp had gehuurd voor de Vriendenfeesten 2019, bleek waterdicht. En dat was maar goed ook want het feestweekend in het Leiderdorpse park De Houtkamp startte vrijdagavond 6 september met enorme hoosbuien. Maar in de volle tent, waar 31 teams meededen aan de Vriendenquizzz, was het droog en gezellig. "Al moesten we bij de laatste vraag, het raden van muziekfragmenten, het volume hoger zetten om boven het gekletter van de regen op het tentdoek uit te komen", vertelt voorzitter Fried de Rave van de Vrienden.

Zaterdagmiddag werd de tent gebruikt voor optredens van rockband Got It! en de Captain Midnight XL band. De hoeveelheid publiek viel een beetje tegen, wat zeker ook te maken had met de concurrentie door Ruth Jacott die rond dezelfde tijd optrad bij op de Jaarmarkt bij Winkelhof. "De afstemming met de Jaarmarkt organisatie had beter gekund", geeft De Rave toe. "Dat is iets om volgend jaar mee te nemen." Ook 's avonds bij het 'Terug naar de Koets-O-Theek Disco Classics'-feestje had het best wat drukker mogen zijn. De tent was met ruim driehonderd dansliefhebbers nog lang niet vol. "De feestavond houden we erin, maar wellicht kunnen we de volgende keer live muziek en disco combineren", denkt De Rave alvast vooruit.

Een onaantastbaar programma-item is het klootschieten op de zondag waaraan dit keer twaalf teams meededen.

Het weer zat mee op deze laatste dag, zodat de bezoekers van Unity NL on Tour, dat traditioneel voor een knallende afsluiting van de Vriendenfeesten zorgt, in het zonnetje konden genieten van en meezingen met Hollandse hits. "Ik schat dat er zondagmiddag zo'n vijf- tot zevenhonderd mensen zijn geweest. Leiderdorpers, Leidenaars, jong en oud, alles door elkaar. Gewoon mooi om te zien", zegt De Rave.

Maandag is de voorzitter nog wat hees maar zeer tevreden over de alweer vijfde editie van de Vriendenfeesten. "Het was een zwaar maar geweldig weekend". Voor de zes bestuursleden van de Vrienden was het flink aanpoten – "Vandaag zijn drie van ons nog van 7 uur 's ochtends tot 2 uur 's middags bezig geweest met opruimen"- maar de doelstelling is weer bereikt: een driedaags dorpsfeest neerzetten vol muziek, entertainment en lekker eten en drinken. Op naar de zesde editie!

Meer berichten