Logo leiderdorpsweekblad.nl
Ruth Jacott kreeg een enthousiast onthaal van het toegestroomde publiek.
Ruth Jacott kreeg een enthousiast onthaal van het toegestroomde publiek. (Foto: J.P. Kranenburg)
Evenement

Succesvolle Jaarmarkt, ondanks regen en wind

Het weer zat niet mee tijdens de tweede editie van de Jaarmarkt Leiderdorp op zaterdag 7 september. Harde wind en regenbuien vormden best een uitdaging voor de kraamhouders langs de Laan van Berendrecht. Maar het weerhield de Leiderdorpers en regiogenoten niet om een kijkje te komen nemen, kon organisator Rudo Slappendel opgelucht constateren.

Hij schat dat er evenveel bezoekers waren als vorig jaar, toen de teller op ruim vijftienduizend stond. "Het leek wat rustiger op de Laan van Berendrecht maar dat komt doordat we twee uur vroeger gestart waren; de stroom was meer gespreid."

Nieuw dit jaar was dat het marktlint doorgetrokken was tot in winkelcentrum Winkelhof. "Dat is goed bevallen bij de winkeliers die we spraken. Het was druk en gezellig binnen."

Bij de optredens op het grasveld bij het winkelcentrum was het vrij rustig, totdat Ruth Jacott het podium betrad. Ze kreeg een enthousiast onthaal van het toegestroomde publiek, dat vervolgens bleef hangen om ook de optredens van onder meer Voice of Holland finalist Menno Aben en YouTuber/zangeres Sterre Koning mee te pakken.

"Volgend jaar willen we zeker editie 3 van de Jaarmarkt organiseren", weet Slappendel nu al. "In grote lijnen op dezelfde manier als het dit jaar was maar we gaan nog evalueren dus er kunnen best weer wat wijzigingen optreden. Tips van Leiderdorpers zijn trouwens erg welkom, die kunnen gemaild worden naar info@jaarmarktleiderdorp.nl."      

Meer berichten