Logo leiderdorpsweekblad.nl
Unity NL on Tour zorgt altijd voor een fraai slotakkoord. | Foto: PR
Unity NL on Tour zorgt altijd voor een fraai slotakkoord. | Foto: PR (Foto: )

Met je vrienden naar de Vriendenfeesten

Vanavond starten in Leiderdorp de Vriendenfeesten. Wat de Vriendenfeesten zijn? Heel simpel, een weekend vol muziek, entertainment en gezelligheid voor alle leeftijden in het Leiderdorpse park De Houtkamp waar je met je vrienden heen kan. Bestuursleden Jan Suijkerbuijk en Herbert Zilverentant van de Vrienden van het Oude Dorp, de stichting die het feestweekend op 6, 7 en 8 september organiseert, kunnen het niet genoeg benadrukken: de Vriendenfeesten zijn bedoeld voor iedereen. Als het regent, is dat geen probleem: er staat dit jaar een extra grote feesttent op het grote grasveld in de Houtkamp waar alle bezoekers droog onderdak kunnen vinden. 

Door: Corrie van der Laan

Het programma is heel divers. "Daardoor hebben we steeds andere groepen bezoekers, dat maakt het extra leuk", zegt Suijkerbuijk. De aftrap is vrijdagavond met de Vriendenquizzz, een pubquiz waaraan teams van maximaal vijf personen mee kunnen doen. Altijd een groot succes, benadrukt Zilverentant. "Afgelopen jaren zaten we steeds snel vol maar dankzij de fors grotere feesttent die we hebben gehuurd, kunnen we nu meer teams kwijt." Vooraf aanmelden via info@vriendenfeesten.nl is noodzakelijk. 

Live muziek

Zaterdag is er vanaf half 3 live muziek. Suijkerbuijk: "Die zaterdagmiddag hing er altijd maar een beetje bij, maar dat wordt dit jaar anders. Nu hebben we twee prima bands weten te strikken. Eerst treedt van half 3 tot half 4 de rockband Got It! op, daarna van half 5 tot half 8 de Captain Midnight XL band. De bands staat zelf in de grote tent die zo ruim is dat, mocht het regenen, ook al het publiek erin kan. En de toegang is gratis."

Zaterdagavond is de vierde editie van 'Terug naar de Koets-O-Theek Disco Classics'. Een programmaonderdeel dat met name 35-plussers aanspreekt. "Het is mijn favoriet", bekent Suikerbuijk. "Lekker uit je dak gaan op muziek uit je jeugd." Ook hier is de toegang gratis. Discogangers moeten wel ouder dan 20 jaar zijn.

Vaste prik op de zondag is het Klootschietfestijn, waarbij teams met zo min mogelijk worpen een houten balletje langs een parcours door het park gooien. "Ook hier zijn teams nog welkom", geeft Zilverentant aan. Opgeven kan via www.klootschietfestijn.nl.

Slotakkoord

Als de klootschieters klaar zijn, is het van 3 uur 's middags tot 9 uur 's avonds tijd voor Unity-NL on Tour met een keur aan Nederlandstalige artiesten. "Dat trekt altijd enorm veel publiek", weet Suijkerbuijk, "een mooi slotakkoord."

Het hele programma van de Vriendenfeesten 2019 is te vinden op de website vriendenfeesten.nl.

Meer berichten