Wethouder Daan Binnendijk bij de nieuwe slagbomen die prima blijken te werken.
Wethouder Daan Binnendijk bij de nieuwe slagbomen die prima blijken te werken. Foto: J.P.Kranenburg

Stierenbrug weer open, twee dagen eerder dan gepland.

Algemeen Verkeer

Een paar dagen eerder dan gepland is de Leiderdorpsebrug, oftewel Stierenbrug, om 6 uur vanavond weer opengesteld voor alle verkeer. Wethouder Daan Binnendijk opende met een druk op de knop de nieuwe slagbomen, waarna er vrijwel meteen weer een stroom van auto's over het gloednieuwe wegdek reed.

De brug, die de Persant Snoepweg in Leiderdorp verbindt met de Hoge Rijndijk in Leiden, was vanaf maandag 22 juli afgesloten. Wat flink omrijden betekende voor autoverkeer en fietsers. Aanvankelijk werd aangegeven dat de afsluiting zou duren tot en met zondag 1 september. Dat is dus twee dagen korter geworden.  

De sluiting van bijna zes weken was nodig  in verband met een ingrijpende onderhoudsbeurt. Van de niet-bewegende wegvlakken is zeventien centimeter asfalt verwijderd en is een nieuwe laag gewapend beton aangebracht. Het bewegende wegvlak is voorzien van een nieuwe epoxy slijtlaag. Op alle wegvlakken is een nieuwe deklaag asfalt gelegd. Verder zijn de stalen onderdelen geschilderd, de oude slagbomen vervangen door nieuwe en aangevuld met extra slagbomen en zijn camera's geplaatst voor de bediening. Het werk is uitgevoerd door de provincie Zuid-Holland in opdracht van de gemeente Leiderdorp.

Met een druk op de knop opende wethouder Daan Binnendijk de slagbomen van de gerenoveerde Stierenbrug.

Uit de krant