Ericalaan houdt en Simon Smitweg krijgt tweerichtingsverkeer | Leiderdorps Weekblad
Logo leiderdorpsweekblad.nl
De voorrangssituatie op de kruising Ericalaan - Willem-Alexanderlaan - Mauritssingel blijft zoals die nu is.
De voorrangssituatie op de kruising Ericalaan - Willem-Alexanderlaan - Mauritssingel blijft zoals die nu is. (Foto: Corrie van der Laan)
Verkeer

Ericalaan houdt en Simon Smitweg krijgt tweerichtingsverkeer

De Ericalaan houdt tweerichtingsverkeer en de Simon Smitweg ter hoogte van het gemeentehuis krijgt tweerichtingsverkeer. Dat heeft het Leiderdorpse college van burgemeester en wethouders besloten. Het college volgt hiermee het advies van verkeersbureau Movares.

Door: Corrie van der Laan

Als volgend jaar de Lidl supermarkt op het Amaliaplein de deuren opent, wordt rond het plein, met name op de Ericalaan, Willem-Alexanderlaan en Simon Smitweg, veel meer verkeer verwacht. Om de verkeerscirculatie in goede banen te leiden, zijn verschillende varianten onderzocht. Verkeersbureau Movares raadde aan om de voorrangssituatie op de kruising Ericalaan - Willem-Alexanderlaan - Mauritssingel te laten zoals die nu is en de Ericalaan in twee richtingen toegankelijk te houden. De Simon Smitweg, die nu ter hoogte van het gemeentehuis eenrichtingsverkeer heeft richting de Willem-Alexanderlaan, krijgt weer helemaal tweerichtingsverkeer. Op de kruising van de Simon Smitweg en de Willem-Alexanderlaan komen verkeerslichten met op de Willem-Alexanderlaan een opstelstrook voor verkeer dat linksaf de Simon Smitweg in wil. Op de Simon Smitweg komt een rechtsafstrook naar de Willem-Alexanderlaan.

Hoe de wegen en kruisingen er precies uit gaan zien, moet komend najaar duidelijk worden. In september komt er een informatiebijeenkomst met de omwonenden over het ontwerpproces, daarna wordt in oktober gestart met het ontwerpen van de inrichting van de Ericalaan en in november met het ontwerpen van de inrichting van de Simon Smitweg. Het is de bedoeling om in het tweede kwartaal van 2020 de herinrichting van de wegen daadwerkelijk uit te voeren.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225596&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=leiderdorpsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=235" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=leiderdorpsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=235" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>