Veel te warm voor sport en spel | Leiderdorps Weekblad
Logo leiderdorpsweekblad.nl
V.l.n.r. jongerenwerkers Mimoun Ben Aissa en Lise Huitema en wijkagent Wim van Dijk op het Hubrechtplein.
V.l.n.r. jongerenwerkers Mimoun Ben Aissa en Lise Huitema en wijkagent Wim van Dijk op het Hubrechtplein. (Foto: J.P.Kranenburg)

Veel te warm voor sport en spel

Druk is het maandag bepaald niet bij sport- en spelmiddag op het Hubrechtplein. Vier kinderen spelen met de ballen, hoepels en diabolo's en drinken veel limonade, want het is een graadje of dertig. Organisatoren Mimoun Ben Aissa en Lise Huitema, jongerenwerkers bij welzijnsorganisatie Incluzio Leiderdorp, zijn niet verbaasd over de matige opkomst. "Het is gewoon te warm, iedereen is gaan zwemmen."

Ze nemen de gelegenheid te baat om te vertellen hoe vriendelijk de omwonenden zijn. "Ze zijn heel positief over wat we hier organiseren. Bij dat huis mogen kinderen naar de wc en daar kunnen we water tappen bij de buitenkraan."

Eerder deze zomer kwam het Hubechtplein nog negatief in het nieuws omdat hangjongeren op warme avonden veel te veel herrie maakten. Maar dat is verleden tijd, bevestigt ook wijkagent Wim van Dijk die even langs komt. Gesprekken met de jongeren en de buurt hebben geholpen. "We hebben geen klachten meer gehad."

Waterspelmiddag

Donderdag organiseren Mimoun en Lise weer een activiteit op het Hubrechtplein: een waterspelmiddag met zwembadjes, waterpistolen en waterballonnen, bedoeld voor de hele buurt. "We verwachten dat het dan wel wat drukker wordt."

De 'Waterspelmiddag@Hubrechtplein' is van 14.00 tot 16.00 uur. Meespelen is gratis.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225596&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=leiderdorpsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=235" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=leiderdorpsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=235" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>