Logo leiderdorpsweekblad.nl
Mr. John Reid, de Rijdende Rechter, gaat langs bij mensen die een conflict hebben.
Mr. John Reid, de Rijdende Rechter, gaat langs bij mensen die een conflict hebben. (Foto: Pief Weyman)
Regio

Mr. John Reid zoekt conflicten in Zuid-Holland

Mr. John Reid zoekt voor zijn programma de Rijdende Rechter nieuwe geschillen om te behandelen.

In het wekelijkse programma (elke dinsdagavond op NPO 1) gaat mr. John Reid langs bij mensen die een conflict hebben met hun buren, de woningbouwvereniging of bijvoorbeeld de gemeente, in heel Nederland. Zo gaat hij komend seizoen onder meer langs in Zuid-Holland, waar hij zich buigt over een airco in een appartementencomplex in Poortugaal.

"Als er een conflict is tussen twee partijen, dan ga ik met mijn team, altijd persoonlijk langs om polshoogte te nemen", aldus mr. John Reid. "Om zo een goed beeld te krijgen van wat er echt aan de hand is en hoe het op te lossen is volgens de wetgeving. Bij de Rijdende Rechter komen we dan snel, en kosteloos, tot een bindende uitspraak!"

Sinds 2016 is mr. John Reid de Rijdende Rechter. In Nederland is het wettelijk mogelijk dat een rechter ook buiten de officiële kanalen om bindende beslissingen neemt. Dit kan alleen als beide partijen hiermee akkoord gaan. Van deze regeling wordt in de Rijdende Rechter gebruik gemaakt. Zo kan het dus gebeuren dat mr. John Reid, die in het dagelijks leven kantonrechter is in Alkmaar, opeens recht spreekt in een café in Limburg of een burenruzie in Groningen beslecht.

Mensen die een conflict hebben en juridische duidelijkheid wensen, kunnen zich aanmelden via www.rijdenderechter.nl.

Meer berichten