Stierenbrug verborgen onder tent | Leiderdorps Weekblad
Logo leiderdorpsweekblad.nl
Foto: J.P.Kranenburg

Stierenbrug verborgen onder tent

Sinds enkele dagen is de Leiderdorpsebrug, oftewel de Stierenbrug, aan het oog onttrokken door wat lijkt op een enorme partytent. Maar gefeest wordt hier niet. Integendeel, er wordt keihard gewerkt aan de renovatie van de brug die de Persant Snoepweg in Leiderdorp verbindt met de Hoge Rijndijk in Leiden.

De tent is nodig in verband met het vervangen van de epoxy slijtlaag op het stalen val, het beweegbare deel van de brug. De tent dempt het geluid bij het afstralen, het verwijderen, en zorgt er bovendien voor dat er bij het aanbrengen van twee nieuwe lagen epoxy geen vocht bij het verwerken komt.

De Stierenbrug werd 22 juli afgesloten voor alle verkeer in verband met een ingrijpende onderhoudsbeurt. Van de niet-bewegende wegvlakken is inmiddels zeventien centimeter asfalt verwijderd en is een nieuwe laag gewapend beton aangebracht. Nu wordt gewerkt aan de slijtlaag van het bewegende deel van de brug.  Verder worden de stalen onderdelen geschilderd en worden er camera's geplaatst voor de bediening. De oude slagbomen worden vervangen door nieuwe en er komen extra slagbomen bij.

Op 1 september kan het verkeer weer over de brug.

Het werk wordt uitgevoerd door de provincie Zuid-Holland in opdracht van de gemeente Leiderdorp. Op www.zuidholland.nl/leiderdorpsebrug is meer informatie te vinden over het werk aan de Stierenbrug.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225596&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=leiderdorpsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=235" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=leiderdorpsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=235" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>