De Alecto superveteranen die uitkwamen in Oranje 65+, v.l.n.r. Carl Adamse, Job Gerritsen en Diederik Klop. Foto: PR

Superveteranen Alecto winnen Europees hockeygoud

Sport

Vier superveteranen van Alecto hebben eind juni goud behaald bij de  Europese Kampioenschappen hockey voor de Grandmasters, de superveteranen vanaf 60 jaar. Diederik Klop, Job Gerritsen (K) en Carl Adamse speelden in  het Nederlands elftal  65+ en Terry Häcker in 75+.

Er werd  in Brasschaat bij Antwerpen gespeeld in de categorieën 60+, 65+, 70+ en 75+. Uit tien landen streden in totaal 35 Nationale teams om de officiële Europese titels.

65+, met Diederik, Job en Carl, werd eerst poulewinnaar door onder andere Wales te verslaan. In de halve finale werd Duitsland na shoot outs uitgeschakeld. De finalewedstrijd tegen Engeland ging gelijk op, maar Nederland scoorde in het eerste en derde kwart: 2-0. Engeland zette vervolgens alles op alles, scoorde nog de aansluitingstreffer, maar miste in de laatste minuten enkele strafcorners, zodat de eindstand 2-1 werd.

75+, met Terry Häcker, had Engeland en Duitsland als tegenstanders. Tegen beide teams werden twee wedstrijden gespeeld. Duitsland werd met 1-0 en 8-0 geklopt. Engeland, altijd de gevaarlijkste tegenstander, werd zeer geconcentreerd bestreden, wat leidde tot tweemaal een 2-0 overwinning.