'Hamers neer, even wat drinken' | Leiderdorps Weekblad
Logo leiderdorpsweekblad.nl
Tussen het huttenbouwen door genieten van een verkoelende artificiële regen.
Tussen het huttenbouwen door genieten van een verkoelende artificiële regen. (Foto: J.P.Kranenburg)
Evenement

'Hamers neer, even wat drinken'

Op het zonovergoten parkeerterrein bij sporthal De Bloemerd klinkt dinsdagochtend gehamer, het gelach van kinderen, de brom van een elektrische zaag en zomerse muziek. Dan een stem door de luidsprekers: "Nu allemaal de hamers neerleggen en even wat komen drinken. Dat is belangrijk. En denk ook aan het insmeren!"

Alexander van der Sel heeft met mede-organisatoren Karin van der Reijden en Régina Dirkse de nodige maatregelen genomen om de 170 kinderen die meedoen aan het driedaagse huttenbouwfestijn zo koel mogelijk te houden in de tropische temperaturen. Elke twintig minuten een drinkpauze, badjes met water waarin sponzen liggen om de fanatieke timmeraars verkoeling te bieden en af en toe een regen uit tuinslangen. De ouders hebben allemaal een mail gehad waarin aangeraden wordt de kinderen zonnebrandolie mee te geven en een hoedje op te zetten. En woensdag en donderdag, wanneer temperaturen boven de 35 graden worden verwacht, is de start een half uur eerder, zodat ook eerder gestopt kan worden.

Niet alleen de kinderen genieten op deze eerste dag van het huttenbouwen, ook de begeleiders, allemaal vrijwilligers, staan te glunderen. "Het is altijd weer een feestje", zegt Dirkse. Het huttenbouwen, dat sinds jaar en dag steevast plaatsvindt in de eerste week van de zomervakantie, was dit jaar bijna niet doorgegaan omdat de vaste organisator, het Sociaal Cultureel werk Leiderdorp, per 1 januari 2019 opgehouden is te bestaan. Maar Van der Sel, Van der Reijden en Dirkse zijn tijdig in het gat gesprongen. Zodat kinderen van 6 tot 12 jaar zich drie dagen lang weer heerlijk kunnen uitleven en met met hout, verf en doeken een heel huttendorp bouwen.       

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225596&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=leiderdorpsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=235" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=leiderdorpsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=235" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>