Leiderdorpers bij Nijmeegse Vierdaagse | Leiderdorps Weekblad
Logo leiderdorpsweekblad.nl
De familie Pieterson heeft het volbracht!
De familie Pieterson heeft het volbracht! (Foto: PR)
Vierdaagse

Leiderdorpers bij Nijmeegse Vierdaagse

Natuurlijk waren er ook Leiderdorpers die van dinsdag 16 tot en met vrijdag 19 juli de Nijmeegse Vierdaagse hebben gelopen. Onder hen de familie Pieterson. Op de foto van links naar rechts, met tussen haakjes het aantal maal dat ze hebben meegedaan, Danièle Pieterson (2), Mieke Oorschot (1), Aaron Pieterson (7), Manuel Pieterson (5), Maurice Pieterson (14) en Jaimy Pieterson (10). Maurice Pieterson stuurde onderstaande verhaal in:

"Editie 103 van de Nijmeegse 4 daagse was wederom een prachtig wandelevenement. Aaron en Maurice liepen de 50 en de rest 40. Danièle, 13 jaar, mag volgens de reglementen de 30 lopen maar zij sloot zich vanwege de gezelligheid aan bij haar broer en zus en Mieke, de vriendin van Aaron.

De weersomstandigheden waren goed en volle moed gingen ze , samen met meer dan 45.000 andere wandelaars, van start in 'the walk of the world'.  Vermoeide voeten, stramme spieren, blaren, warmteuitslag en een chronisch slaap tekort stapelde zich op naarmate de kilometers zich aaneen regen. Opmerkelijk was dat onze debutante Mieke het minst last had van dit alles.

Ruim 3.000 uitvallers over de gehele week, maar de stemming bleef goed en na 160 km - of 200 km - kwam daar de finish in zicht voor de wandelaars. Ruim 11 km voor de finish barstte het feest al los op de straten die tijdens de Vierdaagse luisteren naar de namen Via Begonia en het finale stuk Via Gladiola.

De beloning was een medaille of een nummer, beide een koninklijke onderscheiding. Die dubbel en dwars verdiend is door de wandelaars."

Heeft u ook de Vierdaagse gelopen? Stuur uw verhaal (in maximaal 200 woorden) en een foto (digitaal, minimaal 1 Mb) uiterlijk voor maandag 22 juli 8.00 uur naar redactie@leiderdorpsweekblad..nl.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225596&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=leiderdorpsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=235" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=leiderdorpsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=235" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>