Logo leiderdorpsweekblad.nl
Murat Kivrakdal krijgt zijn prijs uit handen van een vertegenwoordiger van SBB.
Murat Kivrakdal krijgt zijn prijs uit handen van een vertegenwoordiger van SBB. (Foto: PR)
Prijs

Murat Kivrakdal van Compucorner provinciale winnaar bij verkiezing beste praktijkopleider

Murat Kivrakdal van Compucorner in Leiderdorp is uitgeroepen tot beste praktijkopleider van 2019 in Zuid-Holland in de sector ICT en creatieve industrie.

In opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap organiseert de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) al sinds 1996 de verkiezing van het beste leerbedrijf, sinds 2009 krijgt ook de beste praktijkopleider een prijs.   

Tot en met 30 april 2019 kon iedereen leerbedrijven en praktijkopleiders voordragen voor de prestigieuze prijzen. Uit een recordaantal van in totaal 1.600 voordrachten heeft de jury per provincie voor elke sector (indien mogelijk) een winnend leerbedrijf en een winnende praktijkopleider uitgeroepen. In Zuid-Holland ging het om acht sectoren, en dus in totaal zestien winnaars waarvan Kivrakdal er één is.  

De sectorkamers jureren nu de winnaars. Zij benoemen de acht allerbeste leerbedrijven en praktijkopleiders van het land. Deze zestien finalisten strijden om de titel beste leerbedrijf en beste praktijkopleider 2019 van Nederland. De landelijke winnaars worden bekend gemaakt op maandag 18 november, tijdens de door de SBB en de MBO Raad georganiseerde Dag van het mbo. Ook kiest een jury dan de beste mbo-student van Nederland.

Het beste leerbedrijf en de beste praktijkopleider staan een jaar lang in de schijnwerpers. Namens SBB vertegenwoordigen zij alle leerbedrijven en praktijkopleiders van Nederland. De winnaars wordt regelmatig gevraagd om hun visie op het opleiden in de beroepspraktijk te geven.

Meer berichten