Leiderdorpse natuurspeeltuin tijdelijk gesloten door eiken-processierups | Leiderdorps Weekblad
Logo leiderdorpsweekblad.nl
Eikenprocessierups op een boomstam. De haartjes van de rupsen veroorzaken bultjes en jeuk. | Foto: Wil van Elk.
Eikenprocessierups op een boomstam. De haartjes van de rupsen veroorzaken bultjes en jeuk. | Foto: Wil van Elk. (Foto: Wil van Elk)

Leiderdorpse natuurspeeltuin tijdelijk gesloten door eiken-processierups

Na de ontdekking van de eikenprocessierups in de eiken op het terrein van de natuurspeeltuin in het Leiderdorpse park De Bloemerd heeft het bestuur besloten de natuurspeeltuin tijdelijk te sluiten.

Verschillende mensen hebben al bultjes en jeuk opgelopen door de kleine haartjes van de rupsen, die overal in de speeltuin aanwezig kunnen zijn. De gemeente is op de hoogte gesteld maar het zal wellicht nog even duren voor het probleem wordt aangepakt. Het verwijderen van de rupsen in Leiderdorp gebeurt door een extern bedrijf dat ook voor andere gemeenten dit werk doet en momenteel overladen wordt met opdrachten. Hopelijk kan het bedrijf deze week aan de slag maar maar ook daarna is het nog mogelijk om last te krijgen van allergische reacties.

Het bestuur heeft al enkele kinderpartijtjes en schoolbezoeken moeten afzeggen. De speeltuin gaat weer over zodra de nadelige effecten van aanwezigheid van de eikenprocessierups verdwenen zijn. Zie de website www.natuurspeeltuin.nl voor actuele informatie.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225596&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=leiderdorpsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=235" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=leiderdorpsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=235" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>