Realistische brandweeroefening in leegstaand pand Statendaalder | Leiderdorps Weekblad
Logo leiderdorpsweekblad.nl
De brandweer brengt een slachtoffer van de rook in veiligheid.
De brandweer brengt een slachtoffer van de rook in veiligheid. (Foto: Koen Jongen)
brandweer

Realistische brandweeroefening in leegstaand pand Statendaalder

Aan het eind van de tropisch warme dinsdag 25 juni was het nog eens extra zweten voor de Leiderdorpse brandweer tijdens de wekelijkse oefenavond. Dit keer konden de brandweermannen en -vrouwen hun praktijkkennis testen in een leegstaand kantoorpand aan de Statendaalder.

Het scenario was als volgt:

Door onbekende oorzaak is kortsluiting en vervolgens brand ontstaan op de zesde verdieping van het pand. De brand is doorgeslagen naar het dak op de zevende verdieping én in de systeemwand op de 6e verdieping. Hoewel het pand leeg staat, zijn er toch mensen binnen: hangjongeren zijn binnengeslopen en een van hen is op het dak bezig met graffiti. Een ander is onwel geworden door de rook.

De bevelvoerder van het eerste blusvoertuig schaalde vlak voor aankomst, na het zien van zwarte rook op het dak vanaf de Engelendaal, op naar middelbrand waarop een tweede blusvoertuig ter plaatse kwam. Samen maakten de bevelvoerders een plan waarna de brandhaard via de trap benaderd werd. Omdat de brand was doorgeslagen in de systeemwand, was het noodzakelijk deze te slopen om de vlammen te kunnen doven.

De brandweer kijkt terug op een zeer realistische en leerzame oefening. Na afloop ging de ploeg terug naar de kazerne om af te koelen, onder andere in het zwembad.


Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225596&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=leiderdorpsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=235" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=leiderdorpsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=235" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>