Informatieavond op woensdag 19 juni over groot onderhoud aan Stierenbrug | Leiderdorps Weekblad
Logo leiderdorpsweekblad.nl
De Stierenburg wordt altijd druk gebruikt door zowel auto- als fietsverkeer.
De Stierenburg wordt altijd druk gebruikt door zowel auto- als fietsverkeer. (Foto: J.P. Kranenburg)

Informatieavond op woensdag 19 juni over groot onderhoud aan Stierenbrug

Op maandag 22 juli wordt gestart met het groot onderhoud van de Leiderdorpsebrug, beter bekend als de Stierenbrug. De brug op de grens Leiderdorp en Leiden is dan vier tot zes weken afgesloten voor autoverkeer. Woensdagavond 19 juni is er een informatieavond waarop medewerkers van de provincie Zuid-Holland, de gemeenten Leiden en Leiderdorp en de aannemer uitleg geven over de werkzaamheden, de planning, en de hinder voor vaar- en wegverkeer.

De avond vindt plaats op een boot die afgemeerd ligt bij de wachtvoorziening tegenover Ockenrode nummer 1 tot 12 in Leiderdorp. Belangstellenden zijn tussen 19.00 en 21.00 uur welkom op een voor hen geschikt moment.

Het werk aan de brug is opgedeeld in twee fases. Tijdens de eerste fase worden werkzaamheden bovenop de brug uitgevoerd, zoals het vervangen van het asfalt, het plaatsen van camera's voor de bediening en het toevoegen van extra afsluitbomen. Daarnaast wordt het brugwachtershuisje opgeknapt. In de tweede fase wordt de aandrijving van het beweegbare gedeelte hersteld. Ook wordt ervoor gezorgd dat de brug na de renovatie op afstand bediend kan worden.

Gedurende de werkzaamheden wordt autoverkeer  omgeleid, voor voetgangers en fietsers komt er een tijdelijke brug. De scheepvaart krijgt te maken met beperkingen in de doorvaart.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225596&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=leiderdorpsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=235" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=leiderdorpsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=235" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>