Drie dagen feest voor alle Leiderdorpers | Leiderdorps Weekblad
Logo leiderdorpsweekblad.nl
V.l.n.r. Jan Suijkerbuijk, Linda van Zijp en Christ Kreugel van de Vrienden van het Oude Dorp.
V.l.n.r. Jan Suijkerbuijk, Linda van Zijp en Christ Kreugel van de Vrienden van het Oude Dorp. (Foto: Corrie van der Laan)

Drie dagen feest voor alle Leiderdorpers

"Dit wordt weer het mooiste weekend van het jaar in Leiderdorp." Jan Suijkerbuijk van de Stichting Vrienden van het Oude Dorp heeft er nu al zin in. De 'Vrienden' organiseren op 6, 7 en 8 september voor de vijfde keer de Vriendenfeesten, drie dagen van muziek, entertainment en gezelligheid voor alle Leiderdorpers.

Door: Corrie van der Laan

Het evenement vindt plaats in park De Houtkamp, waar op het grote grasveld een enorme tent wordt opgezet. "Het mag dan nog zomer zijn, het is wel belangrijk dat je voorbereid bent op regen", zo verklaart Suijkerbuijk. "De tent die we nu hebben is bijna tweemaal zo groot als de vorige dus het wordt hoe dan ook een prachtig feest."

De aftrap op vrijdagavond 6 september gebeurt met een gegarandeerde hit: de pubquiz. "Vorig jaar hadden we veel meer aanmeldingen dan plek", vertelt bestuurslid Christ Kreugel van de Vrienden. "Toen moesten we mensen teleurstellen want we konden niet meer dan dertig tafels kwijt. Nu zijn dat er 45, dus meld je vooral aan! Dat kan nu al via de website www.vriendenfeesten.nl. Een team van maximaal zes personen betaalt 30 euro voor een statafel, maar je kan ook kiezen voor een biertafel (€ 60) of een VIP arrangement (€ 120). De avond vol verrassende vragen en gezelligheid duurt van 20.00 tot 01.00 uur."

Zaterdag staat in het teken van muziek. "Iedereen kan vanaf 3 uur 's middags komen dansen en meezingen", zegt Linda van Zijp, een enthousiaste nieuweling in het Vriendenbestuur, "en mocht het slecht weer zijn, dan is er genoeg plek in de tent."

Tussen 15.00 en 19.30 uur zijn er optredens van de coverbands Got It (tot 16.30 uur) en Captain Midnight XL. Tussen 20.00 en 01.00 uur wordt het weer genieten bij het Terug naar de Koets-O-Theek discofeest. "DJ's Dennis Verheugd en Geert Meij, die allebei ooit draaiden in de echte Leidse Koets, staan achter de draaitafel. Het wordt een perfecte avond voor vriendengroepen die herinneringen aan de Koets-O-Theek hebben." De hele middag en avond is de toegang gratis maar bij de disco is wel een leeftijdsgrens: je moet ouder dan 20 zijn om binnen te komen.

Zondag komt een heel ander soort gouwe ouwe aan bod: het Klootschietfestijn. Het wordt alweer de zestiende editie van het spel waarbij teams een verzwaard balletje met zo min mogelijk worpen over een parcours door De Houtkamp moeten gooien. Suijkerbuijk: "Altijd een supergezellige strijd. Ook hiervoor kunnen team zich via www.vriendenfeesten.nl nu al inschrijven."

Unity on Tour zorgt voor de afsluiting van het feestweekend met een middag (15.00 tot 19.00 uur) met regionale toppers die live Nederlandtalige muziek brengen. Gratis toegankelijk.

\Voor meer informatie: www.vriendenfeesten.nl. Hou ook Facebook in de gaten (Vrienden Oude Dorp).

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225596&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=leiderdorpsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=235" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=leiderdorpsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=235" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>