Half miljard liter drinkwater extra verbruikt in 2018 | Leiderdorps Weekblad
Logo leiderdorpsweekblad.nl
Foto: Pexels

Half miljard liter drinkwater extra verbruikt in 2018

In 2018 werd in het werkgebied van drinkwaterleverancier Oasen, waaronder ook Leiderdorp valt, ruim een half miljard meer drinkwater verbruikt dan in 2017. Een gevolg van de warme zomer in combinatie met de aantrekkende economie, zo meldt Oasen in haar jaarverslag over het afgelopen jaar. Het jaarverslag werd onlangs goedgekeurd door de aandeelhouders.

Het totale verbruik over 2018 was 47,5 miljard liter drinkwater. Oasen kon de hogere vraag naar drinkwater zonder problemen aan, er traden geen verstoringen op. Wel blijft het bedrijf benadrukken dat het van belang is om met verstand de kraan te gebruiken: geniet van het drinkwater, maar verspil het niet.

Oasen kondigt aan dat het ook de komende jaren veel gaat investeren in het verder verbeteren van haar productieprocessen en infrastructuur. Op termijn wil het bedrijf energieneutraal worden. Er worden innovatieve pilots gedaan om zo duurzaam mogelijk drinkwater te maken. Afgelopen jaar boekte Oasen mooie resultaten bij het optimaliseren van de waterdruk en het anders schakelen van pompen in het productieproces. Dit leverde een energiebesparing op, waarbij de klanten dit niet merkten in hun waterdruk thuis. In 2019 verwacht Oasen nog meer resultaten op het gebied van duurzaamheid te behalen.

Het volledige jaarverslag is te lezen op www.oasen.nl

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225596&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=leiderdorpsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=235" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=leiderdorpsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=235" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>