Logo leiderdorpsweekblad.nl
Drukte bij pleisterplaats De Hollandsche Tuyn. | Foto: J.P. Kranenburg
Drukte bij pleisterplaats De Hollandsche Tuyn. | Foto: J.P. Kranenburg (Foto: Johan Kranenburg)

Lustrumeditie Amuse-Notenpad met tropische temperaturen

De lustrumeditie van het Amuse-Notenpad was meteen de warmste die het Leiderdorpse evenement tot nu toe heeft beleefd. Maar de deelnemers hadden geen last van de hitte, weet organisator Annemiek de Groot. "Er stond gelukkig een lekker windje. En op alle pleisterplaatsen waren parasols neergezet zodat er altijd een plekje in de schaduw te vinden was."

Voor de vijfde maal was zondag 2 juni een route uitgezet langs Leiderdorpse horecagelegenheden. Op acht plekken in het dorp kregen de 175 deelnemers een bijzonder hapje met bijpassend glas wijn – of desgewenst fris of bier- wat ze konden nuttigen onder de klanken van live muziek.

De route was uitstekend te doen met de fiets en dat was dan ook met vette stip het meest populaire vervoersmiddel. Voor de wandelaars reden er tuktuks tussen de Hollandsche Tuyn in het oude dorp en brasserie Meelfabriek Zijlstroom aan de Zijldijk. Een service die op deze eerste tropische dag van het jaar zeker geen overbodige luxe was en waarvan volgens De Groot aardig wat gebruik is gemaakt.

Achteraf was De Groot naar eigen zeggen "een tevreden mens". "Het was weer zo leuk, volgend jaar gaan we gewoon door met de zesde editie."
 

Meer berichten