27ste boekenmarkt in Scheppingskerk brengt bijna tien mille op | Leiderdorps Weekblad
Logo leiderdorpsweekblad.nl
Bezoekers van alle leeftijden waren vrijdag en zaterdag op zoek naar leesvoer.
Bezoekers van alle leeftijden waren vrijdag en zaterdag op zoek naar leesvoer. (Foto: Frits Onvlee)

27ste boekenmarkt in Scheppingskerk brengt bijna tien mille op

Op een haar na heeft de 27ste boekenmarkt van de Protestantse Gemeente Leiderdorp 10.000 euro opgeleverd. Bezoekers van de Scheppingskerk telden vrijdagavond en zaterdag in totaal 9.985,50 euro neer voor tweedehands boeken en legpuzzels. Een kwart van de opbrengst is bestemd voor het Salvation Centre Cambodia (SCC), dat zich al 25 jaar inzet voor kwetsbare kinderen in de grote steden in Cambodia.

"Bijna hadden we na de boekenmarkt nog een collecte gehouden", zegt Hans Kapteyn, één van de organisatoren gekscherend. "Om de resterende 14,50 euro bijeen te krijgen. Maar waarom zouden we? Deze opbrengst is prachtig en nog geloofwaardig ook. Want vooral vrijdag stonden er rijen bezoekers bij de ingang van de kerk. Door al hun kleine en soms ook grotere uitgaven is dit schitterende bedrag tot stand gekomen. Mensen weten inmiddels wat zij van onze boekenmarkt kunnen verwachten: een gevarieerd aanbod met voor elk wat wils, en billijk geprijsd."

Door jarenlange ervaring weten de vrijwilligers van de kerkelijke gemeente hoe zij kopers voor de wekelijks groeiende berg boeken en legpuzzels kunnen vinden. "We hebben goedkope artikelen, maar ook duurdere, er zijn boeken met vaste prijzen, maar bij andere kramen valt weer af te dingen. Ook handelaars vinden de weg naar de Scheppingskerk."

Soms, vertelt Hans Kapteyn, kan een bepaald boek iemand zielsgelukkig maken. "Zo vond een toevallige bezoeker uit Brabant een exemplaar uit de serie In de Soete Suikerbol, waarvan wij vooraf dachten: wie leest dat tegenwoordig nog? Door dat bijna vergeten boek (van W.G. van de Hulst junior) was zijn uitstapje naar Leiderdorp helemaal geslaagd." Dat was de boekenmarkt ook voor de Protestantse Gemeente Leiderdorp, die met halfjaarlijkse boekenmarkten inmiddels een reputatie heeft opgebouwd.

Volgens de organisatie ligt de sleutel voor het succes in de maandelijkse inzameling van boeken, legpuzzels, oud papier en artikelen voor de Voedselbank. "Mensen uit Leiderdorp en omgeving weten dat zij hiervoor bij ons terechtkunnen op de eerste dinsdag van de maand. Zo bouwen we steeds weer een nieuwe verzameling op, want boeken en legpuzzels gaan doorgaans maar één keer in de verkoop. Zo is elke boekenmarkt weer anders. In november organiseren we de 28ste . Het is voor onze veelal oude en getrouwe vrijwilligers steeds een flinke inspanning, maar de goede sfeer en het resultaat vergoeden alle moeite ruimschoots."

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225596&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=leiderdorpsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=235" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=leiderdorpsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=235" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>