Beestenbende maakt park De Houtkamp wat schoner | Leiderdorps Weekblad
Logo leiderdorpsweekblad.nl
Een van de groepen van de Beestenbende Van links naar rechts Sem, Roza, Jesse en Bram. Zij ruimen maandelijks op in de Oranjewijk.
Een van de groepen van de Beestenbende Van links naar rechts Sem, Roza, Jesse en Bram. Zij ruimen maandelijks op in de Oranjewijk. (Foto: Marieke van Leeuwen )

Beestenbende maakt park De Houtkamp wat schoner

Op woensdag 15 mei werd het Leiderdorpse park de Houtkamp opgeschoond door de 'Beestenbende', een groep kinderen die regelmatig zwerfafval opruimt. Als kers op de taart hingen ze gekeurde vogelhuisjes op en maakten ze een vrolijk spandoek.

Tekst en foto: Marieke van Leeuwen

De begeleider van de Beestenbende vertelde dat al deze kinderen er zelf voor hebben gekozen om lid te worden van deze landelijke club (www.mijnbeestenbende.nl). Ze ruimen één of twee keer per maand zwerfafval op in de buurt waar ze wonen. Dit doen ze onder begeleiding van een ouder. Om hun inzet te belonen krijgen de kinderen leuke uitjes of activiteiten aangeboden. Deze activiteiten hebben soms ook iets educatiefs in zich zoals vandaag. De 'coach goed inzamelen' van de gemeente Leiderdorp was aanwezig om uitleg te geven over de verschillende soorten afval. Wat je in de meeste gevallen ook grondstoffen zou kunnen noemen.

Beestenbendeleden Sem, Roza, Jesse en Bram, waren duidelijk herkenbaar met hun gele Beestenbende-pet en afvalknijper. Ze waren tot diep in de bosjes aan het zoeken naar afval. Zij gaven aan dat de Houtkamp best goed schoon wordt gehouden want ze vonden er bijna geen zwerfafval. Dat is wel anders in hun eigen wijk, de Oranjewijk, vertelden ze. Laatst nog vonden ze daar een plek waar veel bierblikjes en een lege wijnfles lagen.

Na het informatieve moment en het opruimen was het tijd voor ontspanning. De kinderen versierde vogelhuisjes waarvan er twee een mooie plek aan een boom kregen. En ze gingen op de foto met een zelfgemaakt spandoek met de passende tekst: 'De Houtkamp lenteklaar, dat heeft de Beestenbende goed voor elkaar!'

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225596&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=leiderdorpsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=235" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=leiderdorpsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=235" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>