Alle bands bij elkaar.
Alle bands bij elkaar. Foto: J.P.Kranenburg

Honderden muzikanten op het voetbalveld

Algemeen Evenement

Het publiek kwam zondagmiddag massaal toegestroomd voor de 2de Bevrijdingstaptoe op het hoofdveld van de Leiderdorpse voetbalvereniging RCL. En ze kregen waar voor hun geld. Zes bands zorgden met verrassende en vrolijke composities voor een topmiddag.

Na de opening door locoburgemeester Angelique Beekhuizen genoten de toeschouwers op de tribune en langs het veld van het optreden van het voorprogramma van Low County & Fives. Voor de start van het hoofdprogramma ontstaken de FreedomRunnersLeiderdorp het bevrijdingsvuur op het veld. Daarna verzorgde de Leiderdorpse marchingband Tamarco de openingsfanfare. Vervolgens traden op Laurentius uit Voorschoten, Showharmonie OBK Rhenen, Marchingband Tamarco, Takostu uit Stiens, Rijnmondband Schiedam en K&G uit Leiden.

Een letterlijk hoogtepunt was de Last Post die op indrukwekkende wijze werd gespeeld vanaf een hoogwerker door Denise Blauw van Tamarco,

In de finale speelden zo'n tweehondervijftig leden van de zes bands samen het Wilhelmus. Om 17.00 uur sloot speaker Jo Weerts de taptoe af. Voor alle moeders was er bij het afscheid nog een zakje met hartjes vanwege moederdag.

De Bevrijdingstaptoe werd georganiseerd door de Oranjevereniging Leiderdorp, Marchingband Tamarco en voetbalvereniging RCL.


Een letterlijk hoogtepunt was de Last Post, op indrukwekkende wijze gespeeld vanaf een hoogwerker door Denise Blauw van Tamarco.

Uit de krant