Sem Overduin in actie voor RCL.
Sem Overduin in actie voor RCL. Foto: Johan Kranenburg

RCL blijft tweedeklasser

Sport

Voor RCL en tegenstander SVC'08 stond er zaterdag in het Leiderdorpse sportpark De Bloemerd echt iets op het spel. Beide teams hadden deze middag punten nodig om zich uiteindelijk veilig te spelen in de tweede klasse. Na 90 minuten spelen was de stand 1-1. Daarmee is RCL nu wel veilig maar SVC'08 is er nog niet helemaal.

De wedstrijd begon aardig met aanvallend voetbal van beide kanten maar het stevige tempo waarin gespeeld werd, belemmerde het creëren van kansen. Pas na zo'n elf minuten spelen ontstond de eerste kans van de wedstrijd en die was dan ook meteen raak. Clay Hoekstra van de bezoekers ontving de diep gespeelde bal tussen twee RCL-verdedigers in, controleerde de bal en wipte hem fraai over de uitgekomen RCL-goalie heen het doel in.

Hierna was het afgelopen met het aardige voetbal. De bezoekers lieten zich wat terug zakken en de gastheren konden daar niets tegenover stellen. Pas omstreeks de twintigste minuut lieten de Leiderdorpers weer wat van zich horen. De eerste vrije trap van Nick van Bemmel leverde niets op en de eerste corner van de wedstrijd kort daarna ook niet. Wel was Sem Overduin dicht bij de gelijkmaker, maar zijn hoofd kon net niet bij de bal. Daarna sleepte de wedstrijd zich wat voort, totdat aanvoerder Thom Wijnalda vlak voor het rustsignaal een vrije trap mocht nemen. De tot dan toe te weinig in het spel betrokken aanvaller zag zijn poging door keeper Joey Vos gekeerd.

De tweede helft was een voortzetting van de eerste. Veel inzet van beide kanten, maar totaal geen verrassende acties. Een kwartier na rust ging Remy Libbenga er op rechts vandoor. De deze middag niet erg gelukkig spelende aanvaller bracht de bal dit keer goed voor, waarna Ewoud Kroneman het karwei keurig afmaakte en zijn ploeg naast SVC bracht.

Het leek of beide ploegen met deze stand tevreden waren. Het bleef bij kansloze pogingen en van vernuft was geen sprake. Wel was er nog een vrije trap van Mike Slottje, waarin Vos zich haast verslikte en schoot Jack Uzgu rakelings naast het doel van Gideon de Lange. Dezelfde De Lange redde daarna nog knap op een pegel van de bezoekers, waarna scheidsrechter Gieles precies na negentig minuten de wedstrijd affloot.

RCL-aanvoerder Thom Wijnalda was na afloop duidelijk. "Het was een matige partij, waarin we weliswaar goed begonnen maar dit na die plotselinge tegentreffer niet volhielden. We zijn zo ontzettend toe aan het einde van deze competitie. We hebben zoveel geblesseerden gehad, waarvoor er nauwelijks gelijkwaardige vervangers waren. Daarom is het een onbevredigend seizoen geworden. Maar het is een hele opluchting dat we het gered hebben en geen nacompetitie meer hoeven te spelen. Volgend seizoen moet alles beter. Er moeten versterkingen komen. Er zijn al gesprekken gaande en ook vanuit de RCL- jeugd gaat er nog wat bijkomen terwijl de langdurig geblesseerden hopelijk weer aan kunnen haken. Ik kijk best al weer uit naar het nieuwe seizoen."

Bron: Leidenamateurvoetbal.nl, Jan Vos