Onderzoek naar behoefte aan activiteiten in Leyhof | Leiderdorps Weekblad
Logo leiderdorpsweekblad.nl
Het bestuur van Bewonersvereniging 'De Leyhof' bij de noordrand van de wijk. V.l.n.r. secretaris Harry Visseren, voorzitter Paul van Aken en penningmeester Marijke van Egmond. | Foto: C. v.d. Laan
Het bestuur van Bewonersvereniging 'De Leyhof' bij de noordrand van de wijk. V.l.n.r. secretaris Harry Visseren, voorzitter Paul van Aken en penningmeester Marijke van Egmond. | Foto: C. v.d. Laan (Foto: Corrie van der Laan)

Onderzoek naar behoefte aan activiteiten in Leyhof

Wordt er genoeg georganiseerd in de Leiderdorpse wijk Leyhof of is er behoefte aan meer of andere activiteiten? Om antwoord op die vragen te krijgen, hebben de Bewonersvereniging De Leyhof en Stichting SeniorWeb Leiderdorp in samenwerking met welzijnsorganisatie Incluzio Leiderdorp een enquête opgesteld. Deze wordt vanaf woensdag 8 mei huis aan huis verspreid wordt en kan tot 1 juni worden ingeleverd. "We hopen dat we een grote respons krijgen", zegt voorzitter Paul van Aken van de bewonersvereniging.

Hij vertelt dat de aanzet voor de enquête werd gegeven door Jan van Gorp, Leyhofbewoner en vrijwilliger bij het SeniorWeb. "Hij had signalen opgevangen dat er in de wijk behoefte is aan meer sociale activiteiten voor ouderen, bijvoorbeeld een wekelijkse koffieochtend, en klopte bij ons aan om te kijken wat wij daarin konden betekenen. Nu ligt zo'n wekelijkse activiteit buiten onze mogelijkheden, maar waar we wel samen in kunnen optrekken, is het uitvoeren van een behoefte-onderzoek." Incluzio werd bij de peiling betrokken omdat de welzijnsorganisatie een rol speelt bij het vinden van locaties voor de activiteiten.

Bewonersvereniging De Leyhof behartigt al 23 jaar de belangen van de wijkbewoners, waarvan ongeveer een kwart lid is. Eens per jaar is er een algemene ledenvergadering die steevast vooraf gegaan wordt door een informatief gedeelte waar alle bewoners welkom zijn. Daarnaast worden jaarlijks vaste gezellige activiteiten georganiseerd als een nieuwjaarsborrel, de buitenspeeldag, de Sint Maarten optocht en twee klaverjasavonden. Dit jaar was er met Pasen een heel succesvolle eierzoekochtend. "Die werd enorm druk bezocht, we hebben zelden zoveel kinderen bij elkaar op het Burchtplein", kijkt Van Aken terug. Maar tips voor andere activiteiten zijn heel welkom, benadrukt hij nogmaals. "We willen dan meteen ook graag weten of mensen zich willen inzetten bij de organisatie. En natuurlijk zijn nieuwe leden altijd heel welkom."

Wie de enquete liever digitaal invult, kan deze downloaden van de website www.leyhof.org en mailen naar info@leyhof.org.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225596&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=leiderdorpsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=235" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=leiderdorpsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=235" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>