Ongerustheid over meerkoeten | Leiderdorps Weekblad
Logo leiderdorpsweekblad.nl
A. de Best maakte vorige week donderdag deze foto van het nu nestloze meerkoetenpaar in het overgebleven reepje water op de Driemasterlocatie.
A. de Best maakte vorige week donderdag deze foto van het nu nestloze meerkoetenpaar in het overgebleven reepje water op de Driemasterlocatie.

Ongerustheid over meerkoeten

Wat is er gebeurd met het meerkoetennest in de vijver bij de Driemaster bouwlocatie? De vijver is vorige week grotendeels gedempt en het nest is verdwenen, evenals de meerkoetkuikens. Het ouderpaar zwom nog wel rond in het overgebleven strookje water. 

Verschillende bezorgde Leiderdorpers hebben de gemeente gevraagd naar het lot van het nest en de kuikens die er kort voor het werk startte nog gespot zijn. Ook op de Facebook pagina 'Je bent Leiderdorper als' hebben mensen hun ongerustheid over de meerkoetenfamilie geuit.

Een woordvoerder van de gemeente meldt dat de aannemer gewacht heeft met de werkzaamheden aan de vijver, juist vanwege de broedende meerkoeten. Toen de eieren uitgekomen waren, wilde hij in die hoek starten en het nest verplaatsen. Maar het bleek dat de kuikens inmiddels verdwenen waren. Het vermoeden is dat ze ten prooi zijn gevallen aan de vissen in de vijver of aan een vogel. De vissen in de vijver zijn overigens gevangen en in een sloot in de buurt uitgezet.

Op de Driemasterlocatie komen twee appartementengebouwen, een met 49 sociale huurwoningen, de ander met 49 vrije sector huurwoningen. Op oplevering is naar verwachting eind 2020.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225596&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=leiderdorpsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=235" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=leiderdorpsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=235" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>