De Vrijbuiters viert 15-jarig bestaan | Leiderdorps Weekblad
Logo leiderdorpsweekblad.nl
Lekker buitenspelen bij BSO De Vrijbuiters.
Lekker buitenspelen bij BSO De Vrijbuiters. (Foto: PR)

De Vrijbuiters viert 15-jarig bestaan

Buitenschoolse opvang (BSO) De Vrijbuiters in Leiderdorp bestaat in mei 15 jaar. De maand mei staat volledig in het teken van feestvieren. Op 17 mei is er een reünie voor alle oud-Vrijbuiters.

Floreokids opende in mei 2004 De Vrijbuiters in het gebouw van hockeyclub Alecto, met als doel kinderen van 6 jaar en ouder na schooltijd en in vakanties de ruimte te geven om (nog meer) buiten te spelen en te bewegen. Bij de Vrijbuiters spelen de kinderen dagelijks op de velden en in het 'Bora Bora bos'. Voor de 'klussers' is er een knutselkamer waar onder andere aan houtbewerking wordt gedaan.

Wegens het succes van de formule opende FloreKids voor de jongere kinderen (4-6 jaar) al vrij snel daarna 'dependance' De Schatzoekers, bij korfbalclub Velocitas. Vorig jaar is BSO De Schatzoekers verhuisd naar de nieuwbouwlocatie van voetbalclub RCL.

De Vrijbuiters vieren hun 15-jarig bestaan met bijzondere activiteiten. Zo is er een pop-up restaurant waarbij de kinderen de chefkoks en obers zijn en hun ouders kunnen aanschuiven na een lange werkdag. Ook verzorgen ze een proeverij voor hun ouders, met zelfgebakken taarten en koekjes.

Later in de maand staan levend Stratego, levend Memory en levend Cluedo op het programma, natuurlijk lekker buiten. De feestmaand wordt afgesloten met een kampvuurweek en een disco-avond met DJ Rolf.

Reünie

Op vrijdag 17 mei zijn alle oud-Vrijbuiters van 17.00-18.30 uur welkom op de reünie. Iedereen die als kind bij de Vrijbuiters heeft gezeten, oud-stagiaires en -werknemers zijn  welkom. Aanmelden is niet nodig.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225596&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=leiderdorpsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=235" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=leiderdorpsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=235" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>