'Voor elk type woning een optimale oplossing, daar willen we naar toe' | Leiderdorps Weekblad
Logo leiderdorpsweekblad.nl
Clemens van Soest op het terras naast 't Buurthuis van Stichting Buurtactief Het Oude Dorp.
Clemens van Soest op het terras naast 't Buurthuis van Stichting Buurtactief Het Oude Dorp. (Foto: Johan Kranenburg )

'Voor elk type woning een optimale oplossing, daar willen we naar toe'

Hoe worden de woningen in de Oranjewijk verwarmd als de gaskraan in de wijk dicht gaat? Dat is de vraag waarover de Werkgroep Oranjewijk zich al een aantal maanden het hoofd breekt. Eén ding is zeker, weet Clemens van Soest, buurtbewoner en lid van de werkgroep namens Stichting Buurtactief Het Oude Dorp: er is niet één oplossing die simpelweg over de hele wijk uitgerold kan worden.

Van Soest vertelt uitgebreid over het werk van de Werkgroep Oranjewijk in de vierde aflevering van de serie 'Van het gas af' die vandaag verschijnt in het Leiderdorp Weekblad. In die serie volgen de krant en Unity.NU in totaal drie jaar hoe de Oranjewijk op weg gaat naar een aardgasloze toekomst. Met tussenpozen van één tot twee maanden - afhankelijk van de ontwikkelingen - verschijnt een twee pagina grote rubriek in de krant en komt Unity.NU met een minidocumentaire. 

Voor aflevering 4 is behalve met Van Soest ook gesproken met duurzaamheidswethouder Willem Joosten die inzicht geeft in de stand van zaken omtrent het Project Oranjewijk. 

De bij deze aflevering behorende minidocumentaire van Unity.NU wordt uitgezonden op zaterdag 4 mei om 18.00 uur op televisie via kanaal 40 (Ziggo) of 1412 (KPN, Tele2, XS4ALL) en wordt herhaald tot maandag 6 mei 18.00 uur. De minidocu is ook te zien via de website www.unity.nu.  

De serie 'Van het gas af' wordt mede mogelijk gemaakt door een subsidie van het Leids Mediafonds.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225596&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=leiderdorpsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=235" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=leiderdorpsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=235" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>