Viering 400 jaar Dorpskerk wordt feest voor alle Leiderdorpers | Leiderdorps Weekblad
Logo leiderdorpsweekblad.nl
De Dorpskerk aan de Hoofdstraat 19 in Leiderdorp.
De Dorpskerk aan de Hoofdstraat 19 in Leiderdorp. (Foto: PR)

Viering 400 jaar Dorpskerk wordt feest voor alle Leiderdorpers

De Dorpskerk aan de Hoofdstraat bestaat volgend jaar 400 jaar. De bedoeling is dat in 2020 het hele dorp betrokken wordt bij de viering. Het zal een feest worden voor alle Leiderdorpers.

In aanloop naar het eeuwfeest vond eind maart al de eerste bijeenkomst plaats om bewoners in de buurt te informeren over de plannen. Ter gelegenheid sneden burgemeester Laila Driessen en oud-burgemeester Michiel Zonnevylle de speciale 'Dorpkerk 400-taart' aan.

Het jubileumjaar start officieel op 4 januari, wanneer de Nieuwjaarsreceptie van de gemeente Leiderdorp in de Dorpskerk wordt gehouden. Eind februari zal tijdens de kerkdienst aandacht worden besteed aan het thema 400 jaar Dorpskerk.

In de loop van het jaar 2020 krijgt de begraafplaats rondom de kerk een opknapbeurt, komen er speciale concerten en wordt er een speurtocht georganiseerd voor scholen. In september is het grote feest bij de Dorpskerk, met onder meer een theaterstuk. Ook zal er een historische maaltijd worden bereid.
De laatste activiteit van het eeuwfeest is het korenfestival, waarna in december de afsluiting wordt verricht.

Op een later moment wordt het officiële programma van Dorpskerk 400 jaar bekendgemaakt.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225596&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=leiderdorpsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=235" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=leiderdorpsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=235" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>