Eerste paal 36 sociale huurappartementen in wijk Bij de Zijl | Leiderdorps Weekblad
Logo leiderdorpsweekblad.nl
Willem Joosten (l.) en Chrétien Mommers op de heimachine.
Willem Joosten (l.) en Chrétien Mommers op de heimachine. (Foto: Johan Kranenburgt)

Eerste paal 36 sociale huurappartementen in wijk Bij de Zijl

Willem Joosten (wethouder Leiderdorp) en Chrétien Mommers (directeur-bestuurder Rijnhart Wonen) sloegen vrijdag 12 april de eerste feestelijke paal voor de bouw van 36 sociale zeer energiezuinige huurappartementen in het nieuwe Leiderdorpse wijkje Bij de Zijl.

De 36 appartementen worden verdeeld over vijf woonlagen. Het appartementengebouw is gasloos en wordt aangesloten op de stadswarmte van NUON. Op het dak komen zonnepanelen.

Architect en bouwer KAW architecten uit Eindhoven heeft de appartementen ontworpen. De woningen werden ontwikkeld door DID Vastgoedontwikkeling en Vink Bouw.

Chrétien Mommers is blij dat de bouw van de woningen gaat starten. "De gemeente geeft ons de kans om op deze locatie woningen af te nemen en daarmee te kunnen voldoen aan de vraag naar sociale huurwoningen".
Rob de Kuiper (directeur Vink Bouw) spreekt ook zijn dank uit naar de gemeente om op deze locatie een mooie mix te kunnen realiseren van koop- en huurwoningen. Met als doel een gemêleerde wijk met verschillende mensen.

Het wijkje Bij de Zijl ligt op de plek van het voormalige ROC-gebouwen, tussen Engelendaal, Rietschans en Oude Spoorbaan. Behalve de 36 sociale huurappartementen komen hier 42 koopwoningen verdeeld in 10 waterwoningen, 19 hofwoningen en 13 terraswoningen, plus een woontoren met 104 vrije sector huurwoningen.

De oplevering van de 36 sociale huurappartementen wordt verwacht in het eerste kwartaal 2020 en worden aangeboden via www.hureninhollandrijnland.nl.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225596&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=leiderdorpsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=235" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=leiderdorpsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=235" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>